Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Hissesi 11 TL’den 63 TL’ye çıkan Ditaş’tan bedelli açıklaması

Borsada DITAS koduyla işlem gören Ditaş Doğan Yedek Parça, bedelli sermaye artırımı için SPK’dan onay aldı.
Hissesi 11 TL’den 63 TL’ye çıkan Ditaş’tan bedelli açıklaması
HABER GİRİŞ

Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik (DITAS), 26 Aralık’ta Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan bedelli sermaye artırımına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayı hakkında açıklama yaptı.

Şirket, 500.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 80.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden (bedelli) karşılanmak suretiyle 85.000.000 TL (yüzde 100 oranında) artırılarak 170.000.000 TL’ye çıkarılmasına ilişkin başvurunun SPK tarafından 25.12.2025 tarih ve 2025/06 sayılı bültende onaylandığını belirtti.

DITAS, 26 Aralık’ta günü yüzde 10 artışla 63,55 TL’den tamamladı. Hissede haftalık yüzde 40, aylık yüzde 63, yıllık ise yüzde 312 oranında değer artışı gerçekleşti. Hisse yıllık en düşük 11 TL, en yüksek 63,55 TL seviyelerini gördü.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın