Dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanı ve en büyük nüfusa sahip olan Hindistan’ın ekonomisine yönelik dikkat çeken bir açıklama geldi. JPMorgan’ın Asya Pasifik Hisse Senedi Araştırmaları Genel Müdürü James Sullivan, CNBC-TV18’e verdiği röportajda değerlendirmede bulundu.
Sullivan, orta vadeli bir perspektiften bakıldığında Hindistan’da ilginç beklentiler gördüğünü söyledi.
Hindistan’ın 2027 yılına kadar dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi haline geleceğini tahmin etti.
GSYH’si İki Kattan Fazla Artacak
Ayrıca gayri safi yurt içi hasılasının (GSYH) 2030 yılına kadar iki kattan fazla artacağını öngördü. Böylece rakamın 7 trilyon dolara ulaşacağını tahmin etti.
Sullivan, “Hindistan’ı JPMorgan’ın yapısal perspektifinden önemli bir ağırlık haline getiren çok güçlü uzun vadeli taktiksel etkenler olduğunu iddia ediyorum” açıklamasında bulundu.
Ülkenin GSYH’sine imalat katkısının yüzde 17’den yaklaşık yüzde 25’e yükselmesini ve ihracatın iki kattan fazla artarak bir trilyon doların üzerine çıkmasını beklediğini dile getirdi.
Çin ekonomisine yönelik değerlendirmede bulunan Sullivan, Çin’de 2005’ten bu yana görülmeyen ortalamanın altındaki kazanç revizyonuna işaret etti.
Ülkenin ekonomik gidişatında bir dönüm noktası olabileceğini söyledi. Bunun yeni fırsatlara ve zorluklara yol açabileceğini, bu nedenle de yatırımcıların ilgisini çeken bir konu olduğunu kaydetti.