Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Hidroelektrik Enerji Kapasitesinde 8 Yılın Zirvesi Görüldü

Yapılan yatırımlar ile beraber dünya genelinde hidroelektrik kapasite artışı yıllık bazda 34 bin megavat artış gördü.
Hidroelektrik Enerji Kapasitesinde 8 Yılın Zirvesi Görüldü
HABER GİRİŞ

Uluslararası Hidroelektrik Derneği (IHA) tarafından paylaşılan son rapora göre hidroelektrik enerjisindeki kapasite artışında yeni bir zirve görüldü. Kapasite artışında, güvenilir ve sürekli elektrik ihtiyacının artması ile gelişmiş ülkelerin karbon salımı hedeflerine ulaşabilmek için daha çevreci kaynakları tercih etmesi etkili olduğu belirtildi.

Rapora göre kurul hidroelektrik güç, geçen yıl bir önceki yıla göre 34 bin megavat artarak 1 milyon 397 bin megavata ulaştı. Eklenen kapasitenin 10 bin 500 megavatlık kısmı pompaj depolamalı hidroelektrik santrallerden, kalan 23 bin 500 megavatlık bölümü ise barajlı hidroelektrik santrallerinden karşılandığı belirtildi.

Böylece küresel bazda hidroelektrik enerji kapasite artışında 8 yılın en yüksek seviyesi görüldü. Küresel bazda kurulu güç bakımından Çin 415 bin megavat ile ilk sırada yer alırken, onu 110 bin megavat ile Brezilya ve 102 bin megavat ile ABD takip etti. Türkiye ise 32 bin megavat ile küresel hidroelektrik enerji kapasitesinde 9. sırada yer alırken. Avrupa’da 2. sırada kendisine yer buldu.

Avrupa’daki kapasite artışı 2 bin 712 megavat olurken, bunun, 1780 megavatı pompaj depolamalı hidroelektrik santrallerinden oluştu. Bu dönemde, Avrupa’da toplam hidroelektrik kurulu gücü 258 bin megavata ulaştı.

Dünya genelinde hidroelektrik kapasite artışı 2015’t 33 bin 700 megavat seviyesindeydi. Geçen yıl ilk kez 34 bin megavatlık bir artış kaydedildi.

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.