Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Hegseth: 200 milyar dolarlık savaş paketi değişebilir

Savunma Bakanı Pete Hegseth, Pentagon'un İran'la savaş finansmanı için talep ettiği 200 milyar dolarlık bütçenin "değişiklik gösterebileceğini" söyledi.
Hegseth: 200 milyar dolarlık savaş paketi değişebilir
HABER GİRİŞ

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Pentagon’un İran ile yürütülen savaş kapsamında talep ettiği yaklaşık 200 milyar dolarlık bütçenin değişebileceğini açıkladı. Hegseth, söz konusu rakamın Washington Post’ta yer alan haberlerde dile getirildiğini doğrularken, operasyonların finansmanı için Kongre ile temasların sürdüğünü belirtti. “Kötü adamları etkisiz hale getirmek için kaynak gerekiyor. Uygun şekilde finanse edildiğimizden emin olmak için Kongre ile çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere göre Pentagon, artan askeri operasyonları finanse etmek amacıyla Beyaz Saray’dan 200 milyar doların üzerinde bir bütçe talebinde bulunulmasını istedi. Bu bütçenin, ABD ve İsrail’in çatışmalar kapsamında kullandığı kritik mühimmatın üretiminin artırılması için kullanılacağı ifade ediliyor.

Hegseth ayrıca, Kongre’den talep edilecek finansmanın yalnızca mevcut operasyonları değil, gelecekteki olası askeri ihtiyaçları ve mühimmat stoklarının genişletilmesini de kapsayacağını vurguladı.

ABD’nin şimdiye kadar İran genelinde 7 binden fazla hedefi vurduğunu belirten Hegseth, operasyonların önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşacağının sinyalini verdi. Bakan, “Bugün de şimdiye kadarki en büyük saldırı paketini göreceğiz. Kapasitelerimiz artarken İran’ınkiler azalıyor” dedi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/4Ç Kar/Zarar 28.74%-71.26%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.