Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Hedef Girişim Yeni Şirket Kuruyor! SELEC’nin Temettüsü Onaylandı

Borsa İstanbul’da işlem gören Hedef Girişim, yurt dışında şirket kuracağını, Selçuk Ecza Deposu ise temettüsünün onaylandığını duyurdu. İşte detaylar;
Hedef Girişim Yeni Şirket Kuruyor! SELEC’nin Temettüsü Onaylandı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklama yapan Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (HDFGS), şirket kuruluşu hakkında bilgilendirme yaptı. Şirket, uzun vadeli büyüme stratejileri kapsamında, yurtdışında faaliyet gösteren girişim şirketlerine yatırım yapmak üzere “Hedef Global Yatırımlar” unvanlı, 6.5 milyon TL başlangıç sermayeli şirket kurulmasına karar verdi.

Açıklamada, yapılacak stratejik yatırımlarla yurt dışında iştirakler edinilmesi, mevcut ve edinilecek iştiraklerin global piyasalar ile entegrasyonu, maliyet avantajları ve pazar potansiyellerinin etkin bir şekilde değerlendirilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

HDFGS, günlük yüzde 0,4 artışla 2,6 TL’den işlem görüyor. Yıllık bazda yüzde 36,2 oranında prim yapan şirketin hisselerinde yıllık en düşük 1,8 TL, en yüksek 4,3 TL seviyeleri kaydedildi.

Selçuk Ecza Deposu

Geçtiğimiz günlerde 2022 yılı kar payından brüt 0,25 TL, net 0,22 TL nakit temettü ödeyeceğini açıklayan Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi (SELEC), söz konusu kararın Genel Kurul tarafından onaylandığını paylaştı.

2022’de net karını 2,3 milyar TL olarak açıklayan SELEC, günlük yüzde 1,7 yükselişle 32,4 TL’ye çıktı. Şirket yıllık en düşük 11 TL, en yüksek 46,64 TL’yi gördü. Yıllık prim oranı ise yüzde 160,6 seviyesinde.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın