Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Halka Arzlardan SDT Uzay SDTTR Talep Toplamaya Başladı

Aralık ayı halka arzlarından SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri talep toplama işlemi başladı. Şirket hakkındaki detaylar haberin içerisinde;
Halka Arzlardan SDT Uzay SDTTR Talep Toplamaya Başladı
HABER GİRİŞ

Yatırımcıların yakından takip ettiği halka arzlar, Aralık ayında sayısını artırmaya devam ediyor. Türk savunma sanayisi şirketi SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ (SDTTR) bugün halka arz kapsamında talep toplamaya başladı. Şirket halka arz kapsamında 28-29 Aralık tarihlerinde talep toplayacak.

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri halka arzı SDTTR koduyla, 32 liradan talep toplayacak. Toplamda 44 aracı kurum ve banka üzerinden yatırımcılar taleplerini iletebilecek. 12.250.000 adet payın eşit dağıtım ile halka arz edilmesi planlanıyor.

SDTTR 2023 Yılının İlk Haftası İşlem Görmeye Başlayacak

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Ömer Korkut, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Korkut, bir yılı aşkın süredir halka arza hazırlandıklarını ve sürecin zorlu olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) denetimlerinin ardından 22 Aralık itibarıyla halka arzlarının onaylandığını hatırlattı. Şirketin talep toplama işlemini tamamladıktan sonra 2023’ün ilk haftasında “Gong Töreni” yapmayı planladığını bildirdi.

Korkut’un AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketin halka arz sürecine giriş gerekçelerine de dikkat çekti. Borsada işlem görmenin, SDT’yi gelecek yıllarda hem yurt içi hem de yurt dışında farklı noktalara taşıyacağını savundu.

GCM Yatırım Banner

İhracat Hedeflerine Ulaşmak için Yurt Dışında Tanınırlık Şart

SDT’nin kuruluşundan beri geçen 17 senede ürünlerin çıktığına dikkat çeken Korkut, ürünlerin olgunlaşarak yurt içi pazarında yer bulduğunu belirtti.

Şirketin artık ihracat hedeflerinin bulunduğunu ve ürünlerin yurt dışında da pozisyonlanabilmesi için yurt dışında bir tanınırlığa ihtiyacı olduğunu öne sürdü.

SDT’nin özel bir şirket olduğunu ve yurt dışı müşterilerinin şirketle ilgili bir güvence aradığını ekledi. Borsada işlem görmeninse potansiyel müşterilerin aklındaki endişelerin bir kısmını gidereceğini öngördü.

Borsada İşlem Gören Şirketlerin Güvenirliği Artıyor

Yurt dışı müşterinin borsada işlem gören şirketlere, devlet tarafından kontrol edildiği için bakış açısının değiştiğini paylaştı. Ayrıca işlemdeki şirketlerin standartları olduğunu ve şeffaf, hesap verebilir ayrıca yatırımcılarına karşı sorumluluğu olduğunu belirtti.

Korkut, şirketin söz konusu sorumluluklarının kontrol edilmesi özellikle yurt dışı müşterilerde de bakış açısı değişeceğini vurguladı.

Halka arzdan gelecek fonun yüzde 70’inin yeni yerleşke inşasında kullanılacağını açıklayan Korkut, yüzde 20’sini AR-GE faaliyetlerinde ve yüzde 10’unun ise iş geliştirme ve işletme faaliyetleri için kullanacağının altını çizdi.

Şirket 18 Ay Bedelli veya Bedelsiz Sermaye Artırmayacak

Yatırımcıyı cezbedecek taahhütlerin de verildiğini söyleyen Korkut, 2022 ve 2023 yılları için faiz, amortisman ve vergi öncesi (FAVÖK) karları tutturma taahhüttü verildiğini kaydetti.

İlk 5 yıl karın asgari yüzde 35’inin mevcut ortaklara temettü olarak dağıtılacağını ayrıca şirketin 18 ay boyunca bedelli veya bedelsiz sermaye artırımında bulunmayacağını duyurdu.

Büyük ortağın 15 ay boyunca herhangi bir pay satışı yapmayacağını da ekleyen Korkut, verilen taahhütler ve hedefleri tutturma konusunda kendilerine güvendiklerinin altını çizdi.

SDT hakkında bilgi veren Korkut, geçmiş 5 yılda her yıl ortalama yüzde 10-12 gibi büyüme performansı sergilediklerini açıkladı. Şirketin 2022’de ise geçen seneye kıyasla Türk lirası bazında büyüdüğünü bildirdi.

Şirket Yeni Sözleşmelerle Bakiye Hacmini Büyüttü

Şirketin 2022’de yurt içi ve dışında birçok yeni sözleşmeye imza atarak bakiye sipariş hacimlerini büyüttüğüne de dikkat çekti. Şu anda 2 milyar liralık bakiye siparişe sahip olduklarını ve 2023’te bu işlerin tamamlanarak büyüme hedeflerinin gerçekleşeceğini öngördü.

Korkut, bu yıl en önemli ürünlerinden bir olan mühimmat eğitim podunun (ACMI) hem Türkiye hem de Pakistan’da seri üretim projelerinin imzaladığını duyurdu. 2023 yılında bu projelere devam edileceğini ifade ederek Pakistan’a teslimatların başlayacağını söyledi.

KAYNAK: AA

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın