Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Borsa Hisseleri (3-7 Haziran 2024)

Hafta içerisinde değişen borsa piyasaları ile bu haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren borsa hisseleri sayfamızda. Detaylı bilgi için hemen tıklayın!
Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Borsa Hisseleri (3-7 Haziran 2024)
HABER GİRİŞ

Borsa Haziran ayının ilk haftasında kayıp serisini sürdürdü. BIST 100 endeksi üst üste 2 hafta kayıp yaşadı. Haftaya 10.443 puan seviyesinden başlangıç yapan BIST 100 endeksi, yüzde 2,5’e yakın düşüşle 10.138 puan seviyesine geriledi. Geride kalan haftada yurt içinde takip edilen başlıca gelişme, Mayıs ayı enflasyon rakamları oldu.

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre enflasyon yıllık bazda yüzde yüzde 75,45 olarak gerçekleşti. Aylık bazdaki artış ise yüzde 3,37 olarak açıklandı. Üretici fiyat endeksi ve imalat PMI takip edilen diğer veriler oldu. Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in planlanan vergi düzenlemesine ilişkin açıklamaları borsa üzerinde etkili oldu.

BIST 100 haftalık grafik
Kaynak: Paratic Piyasalar

Bu gelişmeler ışığında borsada haftanın kazandıran ve kaybettiren hisseleri şu şekilde oldu.

Haftanın En Çok Kazandıran Borsa Hisseleri

Borsada bu hafta KAPLM, TUBORG ve FENER yatırımcılara en çok kazandıran hisse senetleri oldu.

1. KAPLM Yüzde 43 Kazandırdı – Kaplamin (KAPLM)

KAPLM hisse grafiği
Kaynak: Paratic Piyasalar

Borsada kayıpların arttığı haftada yatırımcıların en çok kazanç elde ettiği hisse senedi KAPLM oldu. Haftalık bazda yüzde 43 yükselen hisse senedi 251  TL’ye kadar çıktı. Bu hisse senedi için yeni rekor seviye oldu.

GCM Yatırım Banner

2. TUBORG Yüzde 27 Kazandırdı – T.TUBORG (TUBORG)

Haziran ayının ilk işlem haftasında borsada en çok kazandıran hisse senetlerinden biri TUBORG oldu. Hisse senedi haftalık bazda yüzde 27 yükseldi ve 115 TL’ye çıktı.

3. FENER Yüzde 24 Kazandırdı – Fenerbahçe (FENER)

Haftanın kazandıran spor hissesi ise FENER oldu. Hisse senedi haftalık bazda yüzde 24 yükseldi ve değerini 154 TL’ye taşıdı. Hafta içerisinde 162 TL’ye kadar yükselen hisse senedi yeni rekorunu da kaydetmiş oldu.

4. TEKTU Yüzde 24 Kazandırdı – Tek-Art Turizm (TEKTU)

TEKTU hisseleri bu hafta yüzde 24 yükselerek en çok kazandıranlardan oldu. Hisse senedi bu yükseliş sonrası 5,66 TL’de işlem görüyordu.

5. KZBGY Yüzde 23 Kazandırdı – Kızılbük GYO (KZBGY)

Geride kalan haftada KZBGY hissesi yüzde 23 artış kaydetti. Hisse senedi bu yükselişi ile beraber 26,14 TL’ye ulaştı.

Haftanın En Çok Kaybettiren Borsa Hisseleri

Bu hafta borsada en çok kayıp yaşayan hisse senetleri OZYSR, PSDTC ve ADEL oldu.

1. OZYSR Yüzde 29 Kaybettirdi – Özyaşar Tel (OZYSR)

OZYSR hisse grafiği
Kaynak: Paratic Piyasalar

Haziran ayının ilk haftasında borsada en çok kayıp yaşayan hisse senedi OZYSR oldu. Bir önceki hafta halka arzı gerçekleşen OZYSR, bu hafta yüzde 29 oranında kayıp yaşadı. Bu düşüş sonrası hisse senedi 26,22 TL’ye kadar geriledi.

2. PSDTC Yüzde 19 Kaybettirdi – Pergamon Dış Ticaret (PSDTC)

Haftanın en çok kaybettiren hisselerinden biri PSDTC oldu. Hisse senedi bu hafta yüzde 19 kayıp yaşadı ve 91,25 TL seviyesinde işlem gördü.

3. ADEL Yüzde 19 Kaybettirdi – Adel Kalemcilik (ADEL)

ADEL bu hafta içerisinde kaybını yüzde 19’a kadar taşıdı ve en çok düşenlerden oldu. Hisse senedi borsa kapanışında 515 TL seviyesindeydi.

4. DOFER Yüzde 18 Kaybettirdi – Dofer Yapı (DOFER)

Geride kalan haftada düşüşü ile öne çıkan hisselerden biri DOFER oldu. Haftalık bazda yüzde 18 düşüş yaşayan hisse senedi 43,90 TL’ye indi.

5. SAMAT Yüzde 15 Kaybettirdi – Saray Matbaacılık (SAMAT)

Haftanın kayıp yaşayan hisse senetleri arasında SAMAT öne çıktı. Hisse senedi bu hafta yüzde 15 düşüş yaşadı ve 43 TL’ye geriledi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.