Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Borsa Hisseleri (26 Şubat-1 Mart 2024)

Hafta içerisinde değişen borsa piyasaları ile bu haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren borsa hisseleri sayfamızda. Detaylı bilgi için hemen tıklayın!
Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Borsa Hisseleri (26 Şubat-1 Mart 2024)
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Borsa 8 hafta süren yükseliş serisini bu hafta devam ettiremedi ve kayıp yaşadı. BIST 100 endeksi bu hafta boyunca yüzde 2,9 düşüş kaydetti ve 9097 puana geriledi. Bir önceki hafta 9450 puan ile rekor seviye görülmüştü. Geçen hafta yurt içi piyasalarda ekonomik güven endeksi ve dış ticaret verileri takip edildi.

Haftanın son işlem gününde ise imalat PMI verileri izlendi. Yatırımcıların gelecek hafta takip edeceği başlıca veri ise TÜİK tarafından açıklanacak Şubat ayı enflasyon verileri olacak. Enflasyonun yıllık bazda yüzde 65,70 olarak açıklanması bekleniyor.

BIST 100 haftalık grafik
Kaynak: Paratic Piyasalar

Borsada kayıpların olduğu haftada en çok kazandıran ve kaybettiren hisse senetleri şu şekilde:

Haftanın En Çok Kazandıran Borsa Hisseleri

Borsada Şubat ayının son haftasında en çok yükselen hisse senetleri FONET, YAYLA ve EUYO oldu.

1. FONET Yüzde 60 Kazandırdı – Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET)

FONET haftalık grafik
Kaynak: Paratic Piyasalar

Borsa yatırımcılarının geride kalan haftada en çok getiri sağladıkları hisse senedi FONET oldu. Hisse senedi bu hafta içerisinde yüzde 69 yükseldi ve 40,8 TL’ye ulaşarak rekor kırdı. FONET’in iki haftalık kazandı ise yüzde 160’ı aştı.

GCM Yatırım Banner

2. YAYLA Yüzde 60 Kazandırdı – Yayla Enerji (YAYLA)

Şubat ayının son haftasında yatırımcıların yüksek kazanç elde ettikleri bir diğer hisse senedi YAYLA oldu. YAYLA hisseleri bu hafta içerisinde yüzde 60 yükseldi ve 20,88 TL ile rekor seviyesine ulaştı.

3. EUYO Yüzde 35 Kazandırdı – Euro  Yat. Ort. – EUYO

Borsada haftanın en çok yükselen hisse senetleri arasında EUYO kendisine yer buldu. Haftalık bazda yüzde 35 yükselen hisse senedinin değeri 21,64 TL’ye ulaştı.

4. QNBFL Yüzde 32 Kazandırdı – QNB Finans Finansal Kiralama (QNBFL)

QNBFL hisseleri haftalık bazda yüzde 32 getiri sağladı. Yükseliş sonrası hisse senedi 1087 TL’den işlem görüyordu.

5. REEDR Yüzde 25 Kazandırdı – Reeder Teknoloji (REE1DR)

REEDR hisseleri önceki haftalardaki rallisini bu hafta da sürdürdü ve yüzde 25 yükseliş kaydetti. Bu yükseliş hisse senedinin değerini 76 TL’ye taşıdı.

Haftanın En Çok Kaybettiren Borsa Hisseleri

Borsada geride kalan haftada AYCES, ERSU ve IHYAY en çok düşüş yaşayan hisse senetleri oldu.

1. AYCES Yüzde 26 Kaybettirdi – Altın Yunus (AYCES)

AYCES haftalık grafik
Kaynak: Paratic Piyasalar

Şubat ayının son haftasında borsada yatırımcıların en çok kayıp yaşadığı hisse senedi AYCES oldu. Haftalık bazda yüzde 26 düşen hisse senedinin değeri 812 TL’ye geriledi.

2. ERSU Yüzde 21 Kaybettirdi – Ersu Gıda (ERSU)

Borsada haftalık bazda en çok düşen hisse senetleri arasında ERSU yerini aldı. Haftalık bazda yüzde 21 düşen hisse senedinin değeri 30.78 TL seviyesindeydi.

3. IHYAY Yüzde 17 Kaybettirdi – İhlas Yayın Holding (IHYAY)

IHYAY hisseleri geride kalan haftada yüzde 17 kayıp yaşadı. Bu düşüş sonrası hisse senedinin değeri 2,88 TL’ye geriledi.

4. ARASE Yüzde 14 Kaybettirdi – Doğu Aras Enerji (ARASE)

Önceki haftalarda yükseliş  trendini sürdüren ARASE bu haftanın en çok düşenlerinden oldu. Haftalık bazda yüzde 14 düşüş yaşayan hisse senedinin değeri 65,90 TL seviyesindeydi.

5. KARYE Yüzde 13 Kaybettirdi – Kartal Yenilenebilir Enerji (KARYE)

Borsada geride kalan hafta içerisinde KARYE hisseleri en çok düşenlerden oldu. Hisse senedi haftalık bazda yüzde 14 kayıp yaşadı ve 51,75 TL’ye geriledi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.