Dünyanın çeşitli bölgelerinde metaverse üzerine çalışmalar ve yatırımlar gerçekleştirilirken Güney Kore bu alandaki hamleleri ile en çok dikkat çeken ülkelerin başında geliyor. Ülkenin iktidar partisinden yetkililer, sektördeki gelişmeleri teşvik etmek amacıyla “Metaverse Endüstrisi Teşvik Yasası” oluşturma adımını attı.
kolayca yatırım yapın
Yerel medya organları, söz konusu yasanın temsilci Eun-ah Huh tarafından önerildiğini ve yasa ile meta evrenle ilgili çeşitli politikalar için zemin hazırlamaya odaklanılacağını bildirdi.
Metaverse Politika İnceleme Komitesi Çalışmalara Başladı
Bu hedef doğrultusunda çalışmalar yürütecek olan Metaverse Politika İnceleme Komitesi, sektörde gelişimin nasıl oluşturulacağı ve teşvik edileceğine ilişkin politikalar üzerinde tartışmalar gerçekleştirecek. Komitenin odak noktasının ise ilgili sektörleri sistematik olarak desteklemek ve kullanıcı haklarını korumak olacağı belirtildi.
Bunun yanında komite, istikrarlı bir temel oluşturulması amacıyla çalışmalarını Bilim, Teknoloji, Enformasyon ve İletişim Bakanlığı yetkilileri ile birlikte yürütecek.
Metaverse ile ilgili girişimler için hükümet bütçesinin 195.4 milyar won civarlarında olacağı da belirtildi.
Güney Kore’nin Metaverse için Etik İlkeleri
Güney Koreli yetkililer, konseptte çok fazla potansiyel olduğuna inandıkları için bir süredir metaverse endüstrisinin varlığının temellerini atmaya odaklanmış durumdalar.
Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı (MSIT), bunun sonucu olarak yeni bir dijital alan için temel etik ilkelerin ilk taslağını oluşturdu.
Oluşturulan taslağın ortaya koyduğu öncelikler sırasıyla bozulmamış öz kimlik, güvenli eğlence ve sürdürülebilir refah olarak belirlendi.
MSIT, bu öncelikleri desteklemek için özgünlük, karşılıklılık, özerklik, veri koruma, adalet, mahremiyete saygı, sorumluluk ve katılım gibi temel değerlerin en önemli olduğunu vurguluyor. Bunların tacizi, zorbalığı ve diğer kötü davranışları önlemek için yol gösterici ilkeler olarak işlev görmesi umuluyor.
Güney Kore’nin metaverse teknolojilerine olan ilgisi, Şubat 2022’de sektöre 186 milyon dolarlık bir yatırım yapmasıyla açığa çıkmıştı. Bunun yanında Solana’nın, ülkedeki web3 girişimleri için 100 milyon dolarlık bir fon açıkladığı biliniyor.