Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Güçlü istihdam verisine rağmen Citi, Fed’den faiz indirimi bekliyor

Beklentilerin üzerindeki istihdam verilerine rağmen Citigroup, iş gücü piyasasında yavaşlama öngörerek Fed'in yılın son üç toplantısında toplam üç faiz indirimi yapacağını savunuyor.
Güçlü istihdam verisine rağmen Citi, Fed’den faiz indirimi bekliyor
HABER GİRİŞ

ABD’de Mayıs ayı istihdam verilerinin beklentileri aşmasına rağmen Citigroup ekonomistleri, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 2026 yılı içinde üç kez faiz indireceği yönündeki tahminlerini korudu.

Citi Başekonomisti Andrew Hollenhorst, güçlü istihdam rakamlarının Fed’in kısa vadede enflasyon risklerine odaklanmasına neden olacağını belirtirken, önümüzdeki aylarda iş gücü piyasasında yavaşlama beklediklerini ifade etti. Hollenhorst’a göre bu durum, piyasaların yeniden faiz indirimi beklentilerini fiyatlamasına yol açabilir.

Mayıs ayında ABD ekonomisi 172 bin yeni istihdam yaratarak beklentilerin üzerine çıktı ve son iki yılı aşkın dönemin en güçlü üç aylık performanslarından birine işaret etti.

Buna rağmen Citi, Fed’in Eylül, Ekim ve Aralık toplantılarında toplam üç kez 25 baz puanlık faiz indirimi yapacağı görüşünü koruyor. Wall Street’te bu yıl faiz indirimi bekleyen büyük kurumlar arasında Citi ve yalnızca bir faiz indirimi öngören Goldman Sachs öne çıkıyor.

Enflasyon baskıları ve güçlü ekonomik görünüm nedeniyle birçok büyük banka faiz indirimi beklentilerini geri çekerken, bazı kurumlar ise Fed’in bir sonraki adımının faiz artırımı olabileceğini savunuyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/1Ç Kar/Zarar 21.61%-78.39%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.