Goodyear Lastikleri T.A.Ş. (GOODY), çalışanlarını kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığını açıkladı.
Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamasına göre Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayi İşçileri Sendikası, Türkiye Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası ve şirket arasında 10 Şubat 2026 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 3 Haziran 2026 tarihinde uzlaşmayla tamamlandı.
Taraflar arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi 24 ay süreyle geçerli olacak. Sözleşmenin yürürlük tarihi ise 1 Ocak 2026 olarak belirlendi.
Böylece Goodyear Lastikleri’nin çalışanlarını kapsayan ücret ve sosyal haklara ilişkin düzenlemeler iki yıllık dönem için netleşmiş oldu.