Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Goldman Sachs Euro Bölgesinde Yüksek Enflasyon Bekliyor

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Euro Bölgesinde enflasyonun rekor seviyelere ulaşmasını bekliyor. Detaylar haberde...
Goldman Sachs Euro Bölgesinde Yüksek Enflasyon Bekliyor
Son Güncelleme: 
Yorum

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz, dünya genelindeki çip tedarik sorunu, pek çok ülkenin ekonomisini olumsuz etkiliyor. Son dönemde ABD ve Avrupa başta olmak üzere pek çok ülkede, enflasyon verileri beklentilerin üzerinde geliyor.

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs’a göre bu durum tırmanarak devam edebilir. Bankanın analistleri, Euro Bölgesi için enflasyonun Mayıs ayında rekor seviyelere çıkacağını tahmin ediyor. Mayıs ayı için enflasyon taminini yüzde 6.5’e yükselten banka yıl sonuna doğru ise bu oranın yüzde 5.4 seviyesine olmasını bekliyor.

Enflasyon oranlarının artması ile beraber Avrupa Merkez Bankası üzerindeki sıkılaşma beklentilerinin yoğunlaşması bekleniyor. Bu durumda ECB, faiz artırımı yapmak durumunda kalabilir.

Banka geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Ukrayna işgali ile beraber Avrupa hisse senedi piyasalarında riskin artırdığını belirtmiş ve Stoxx 600 endeksi için tahminini aşağı çekmişti.

Euro Bölgesi için Ocak enflasyonu, enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle yüzde 5,1’e ulaşarak son 25 yılın en yükseğine çıkmıştı. ECB daha önce enflasyon hedefini yüzde 2 olarak açıklamıştı ve gelen son veriler bunun çok üzerinde bir enflasyonun olduğunu gösteriyor.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu