Garanti BBVA’yı bünyesinde bulunduran Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) Genel Müdürü Onur Genç, Garanti Bankası’nın satışına ilişkin ortaya çıkan dedikodular hakkında açıklama yapmadıklarını, Garanti’nin BBVA’nın önemli bir parçası olduğunu vurguladı.
Türkiye ve Meksika pazarlarının yılın başındaki beklentilere kıyasla çok daha iyi bir performans gösterdiğini vurgulayan Genç, Meksika’nın büyük bir piyasa olmadığını, fakat ABD gibi büyük bir piyasaya yakın olmasının avantaj olduğunu söyledi.
Türkiye için de benzer şekilde Avrupa gibi büyük bir piyasanın yakınında olmasıyla Avrupa için ucuz maliyetli bir üretim merkezi olduğunu paylaştı.
Genç, Türkiye ekonomisinin gidişatını değerlendirerek Türkiye’nin normalizasyon sürecinde olduğunu, ancak kura dair pek çok riskin öne çıktığını dile getirdi.