Geçtiğimiz yıl yaşanan Las Vegas ve Teksas kilise katliamı gibi tüm dünyayı yasa boğan olayda yeni gelişmeler yaşanıyor. Zira dün gerçekleşen Florida’daki lise saldırısının 19 yaşındaki suçlusu Nikolas Cruz, saldırıyı yaptığını itiraf ederek ayrıntıları anlattı.
İşte Stoneman Douglas’a yapılan ve 17 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırının sorumlusunun açıklamaları;
19 yaşındaki Cruz’un suçunun itiraf ettiği açıklamasına göre genç okul bölgesine 2.19’da bir Uber aracıyla gitmiş.Sonrasında içine yasal olarak satın aldığı AR-15 tüfeğini koyduğu siyah çantasıyla birlikte liseye girmiş. Ardından koridorlardaki ve sınıflardaki öğrencilere ateş etmeye başlamış. Sonrasında da silahını ve çantasını okulun 3. katında bırakarak binadan ayrılmış.
McDonald’s’dan ayrılmasının ardından öğleden sonra 3.41’de yerel polis tarafından yakalanmış. Cruz’un avukatının yaptığı açıklamaya göre 19 yaşındaki genç yaptıklarından dolayı çok pişmanmış.
Görüntülerde evinin arka bahçesinde atış talimi yapan Cruz’un, ABD Başkanı Donald Trump’ın (Make America Great Again) sloganının yazdığı bir şapka taktığı görülüyor. Neticede; saldırı hakkında yapılan pek çok farklı yorum bulunuyor.
Yeri gelmişken; bu saldırının 2018’in başından bu yana ülkede meydana gelen 18. saldırı olduğu bilgisini de paylaşalım.
Her yer için Silah Güvenliği (Everytown for Gun Safety) adlı organizasyonun düzenlediği bir araştırmaya göre; 2013 yılından bu yana ABD’de toplam 290 saldırı olmuş. Bu da neredeyse her hafta 1 saldırı olduğu anlamına geliyor.
Ücretsiz VİOP deneme hesabı açın ve 100.000 lira sanal para ile risk almadan nasıl yatırım yapacağınız öğrenin.