
Fitch Ratings, Türk bankalarının Mart ayındaki dalgalanmanın ardından uluslararası borç piyasalarına geri döndüğünü ve yatırımcı güveninin toparlandığını bildirdi. Yetkililerin ortodoks para politikasına bağlılıkları ve dezenflasyon adımları, bu iyileşmeye katkı sağladı.
Fitch, Temmuz’da enflasyonun yüzde 33,5’e düştüğünü ve 2025’te politika faizinin yüzde 28 olacağını öngördü. Fitch’e göre, Türk bankalarının 2024’ün ikinci yarısından itibaren gerçekleştirdiği tahvil ihraçlarının 8,8 milyar dolar seviyesine ulaşması, piyasa güveninin arttığını gösteriyor.
Özellikle, daha küçük bankaların bile borçlanma araçları ile piyasaya erişebilmesinin, sürdürülebilirliği kanıtladığına dikkat çekildi. Fitch, Türkiye’nin kısa vadeli dış borçları ve potansiyel piyasa oynaklıkları nedeniyle refinansman riskinin hala var olduğunu belirtti.