Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Fitch: Savaş gelişmiş ülkeler için kredi riski yaratıyor

Fitch Ratings, artan petrol fiyatlarına işaret ederek bazı ülkelerde büyümenin yavaşlayabileceğini ifade etti.
Fitch: Savaş gelişmiş ülkeler için kredi riski yaratıyor
HABER GİRİŞ

Fitch Ratings, 17 Mart’ta paylaştığı raporda Orta Doğu’daki çatışmaların gelişmiş ülkelere etkisini değerlendirdi.

Savaşın uzaması halinde Avrupa ve Asya’daki gelişmiş ülkeler için yeni kredi risklerini ortaya çıkabileceğini belirten kuruluş, hükümetlerin hanehalkı ve şirketleri desteklemek için alacağı önlemlerin kamu borcu üzerindeki baskıyı artırabileceğini kaydetti.

Fitch Ratings, daha yüksek borç, yapısal açıklara ve daha kötü enflasyon-büyüme dengeleriyle karşı karşıya olan ülkelerin kalıcı şoklara karşı savunmasız olduğunu paylaştı.

Raporda Brent petrol fiyatlarının 2026 için varil başına ortalama 70 dolar seviyesinde hareket edeceğini öngören kuruluş, petrolde 95-100 dolar senaryosunun gerçekleşmesi halinde bazı ülkelerde büyümenin yavaşlayacağını ve resesyon riskinin artacağını aktardı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/4Ç Kar/Zarar 28.74%-71.26%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.