Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Fırıncılar Ekmekte Daha Fazla Zam İstiyor

Fırıncıların zam talebi üzerine ekmek fiyatları yükseltildi ancak artan maliyetler nedeniyle yapılan zamlar yetersiz bulunuyor. Detaylar şöyle…
Fırıncılar Ekmekte Daha Fazla Zam İstiyor
Yorum

Son dönemde yurt içinde gündemden düşmeyen en önemli konu kuşkusuz ki ardı arkası gelmeyen zamlar. Elektrik, doğal gaz ve kiralar şurada dursun temel tüketim maddelerindeki fahiş fiyat artışı vatandaşı nefes aldırmaz duruma getirdi. Ticaret Bakanlığı haksız fiyat artışını engellemek amacıyla, E-Devlet üzerinden şikayet bölümü oluşturdu.

Tüketici tarafından hal böyle olsa da diğer taraf zamların ürünün maliyetini karşılamadığını belirtiyor. İstanbul Fırıncılar Odası’nın talebi doğrultusunda ekmek fiyatları artırıldı.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) onaylamasının ardından 210 gram ekmek 3 liraya, 250 gram ekmek ise 3,5 liraya satılacak. İHA’nın haberine göre ise fırıncılar bu artışın yetersiz olduğunu belirterek, 210 gram ekmeğin 3,5 liradan satılmasını talep etti.

Şikayetlerini dile getiren bir fırıncı; un, maya, poşet, enerji ve personel maliyeti olmak üzere her şeyin fiyatının çok fazla arttığını söyledi. Ekmeğe zam gelirken bunların da yükseldiğini belirten Yaşar Karaca, “Vatandaşlar tepki gösteriyor ama maliyetlerin yüksek olmasından dolayı zam yapılıyor. Ekmeğe gelen son zamları da yetersiz buluyoruz” dedi.

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugünden (11 Şubat 2022) itibaren 250 gramlık halk ekmeğin 2 liradan satılacağını duyurmuştu.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu