Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Fiat Pazar Liderliğini Bırakmıyor: Yine Birinci Oldu!

Türkiye otomobil pazarında 2023 bilançosu netleşti. Yıl boyunca en çok satış yapan marka yine Fiat olarak kayıtlara geçti. Detaylar haberde;
Fiat Pazar Liderliğini Bırakmıyor: Yine Birinci Oldu!
HABER GİRİŞ

Otomobil ve hafif ticari araç pazarının 2023 yılında kırdığı yıllık 1 milyonu aşkın satış rekorunda öne çıkan markalar belli oldu. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre Türkiye’de öne çıkan isim yine İtalyan marka Fiat oldu.

2023 yılında binek ve hafif ticari olmak üzere toplamda 194 bin adede yakın Fiat marka araç satıldı. Fiat’ı, 135 bin 645 adetle Fransız marka Renault ve 102 bin 380 satışla Amerikan Ford izledi.

Alman marka Volkswagen 88 bin 776 satışla dördüncü olurken, bir diğer Fransız marka Peugeot ise 78 bin 632 satışla beşinci oldu.

Yıl boyunca müşterilerin tercih ettiği araç markalarında farklı isimler görülmedi. Geçen yıl en fazla otomobil satışı yapan ilk 5 marka; Fiat, Renault, Volkswagen, Opel ve Peugeot oldu.

Togg, Tesla’yı Solladı

Geçen yılki seçim gündeminde adından çokça söz ettiren ilk elektrikli yerli araç Togg’un satışları ilk yılında tavan yaptı.

Togg’un yıl içerisinde gerçekleştirilen 20 bine yakın teslimatı, Tesla’nın 12 bin 150 adetlik satışlarını geçti.

Yerli marka otomobilin yanı sıra geçen yıl Çin markaları da talebe açıldı. Türkiye pazarına giren Çinli firma sayısındaki artışla Pekin menşeli marka sayısı 9’a çıktı. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın