Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Federal Mogul’dan 67,9 milyon TL’lik nakit temettü

Borsada FMIZP koduyla işlem gören Federal Mogul, 2025 yılı kâr payı dağıtım kararını açıkladı. Temettü verecek…
Federal Mogul’dan 67,9 milyon TL’lik nakit temettü
HABER GİRİŞ

Federal Mogul İzmit Piston ve Pim Üretim Tesisleri (FMIZP), 2025 yılı kârına ilişkin temettü dağıtım kararını açıkladı.

Şirketin Yönetim Kurulu tarafından alınan karara göre, toplam 67,9 milyon TL tutarındaki dağıtılabilir kârın nakit temettü olarak pay sahiplerine dağıtılması planlanıyor. Söz konusu tutarın bir kısmı geçmiş yıllara ait genel kanuni yedek akçelerden, büyük bölümü ise 2025 yılı net dönem kârından karşılanacak.

Bu kapsamda, borsada işlem gören 1 TL nominal değerli pay başına brüt 4,756 TL, net 4,043 TL nakit temettü ödenmesi teklif edildi. Şirket, temettü dağıtımını tamamen nakit olarak gerçekleştirecek olup, hisse şeklinde bir dağıtım yapılmayacak.

Temettü ödemesinin 27 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanırken, nihai kararın genel kurul onayına sunulacağı belirtildi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/4Ç Kar/Zarar 28.74%-71.26%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.