Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

FED Yetkilisi Kashkari Faiz İndirimi için Aralık Ayını İşaret Etti

Minneapolis Federal Rezerv Başkanı Neel Kashkari bu yıl tek bir faiz indirimi olabileceğini ve bu hamlenn Aralık ayında yapılabileceğini söyledi. Ayrıntılar şöyle...
FED Yetkilisi Kashkari Faiz İndirimi için Aralık Ayını İşaret Etti
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Minneapolis Federal Rezerv Başkanı Neel Kashkari, ABD merkez bankasının yıl sonuna doğru, özellikle Aralık ayında, tek seferlik bir faiz indirimi yapma olasılığının bulunduğunu belirtti. Kashkari, faiz oranlarını ayarlama kararının büyük ölçüde ekonomik verilerden etkileneceğini vurguladı.

Enflasyon ve işgücü piyasası koşullarını izleyerek hareket etmenin önemini dile getirerek, “Karar almadan önce acele etmemek, daha fazla enflasyon verisi ve ekonomi ile iş gücü piyasası hakkında daha fazla bilgi elde etmek için çok iyi bir konumdayız” ifadelerini kullandı.

Federal Rezerv’im maksimum istihdamı teşvik etme ve fiyat istikrarını sağlama görevlerini yerine getirmek amacıyla faiz oranlarını belirlerken çeşitli ekonomik göstergeleri dikkate aldığına dikkat çekti.

Kashkari’nin bu yorumları, FED’in ekonomik eğilimleri dikkatle izleyerek, yıl sonuna doğru faiz oranlarında değişiklik yapma olasılığını değerlendirdiğini gösteriyor. Kashkari, Enflasyonun yüzde 2’ye dönüş yolunda olduğuna ikna edecek daha fazla kanıt görmeleri gerektiğini vurguladı.

FED geçen hafta yaptığı toplantıda gösterge politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit bıraktı. Bu toplantı sonrası FED, 19 ABD Merkez Bankası üyesinin medyan tahmininin bu yıl tek bir faiz indirimi olduğunu gösteren tahminler paylaştı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.