Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Fed üyesi Waller ihtiyatlı faiz indirimi sinyali verdi

Fed Guvernörü Christopher Waller, faiz indirimi taraftarı olduğunu ancak ekonomiye dair çelişkili sinyaller nedeniyle merkez bankasının çok dikkatli hareket etmesi gerektiğini söyledi.
Fed üyesi Waller ihtiyatlı faiz indirimi sinyali verdi
HABER GİRİŞ

ABD Merkez Bankası (Fed) Guvernörü Christopher Waller, faiz oranlarının düşürülmesi gerektiğine inandığını ancak ekonomideki çelişkili veriler nedeniyle tedbirli davranılması çağrısında bulundu.

Waller, CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Faizleri düşürmeye yönelmek istiyorum ancak işlerin hangi yöne gideceği konusunda büyük bir hata yapmamak için bu hamleyi agresif ve hızlı bir şekilde yapmayacağız” diye konuştu.

Waller, olumsuz taraf olarak, istihdam piyasasının zayıfladığını ve ekonomik bir yavaşlamanın işareti olabileceğini belirtti. Olumlu taraf olarak ise, gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) büyümesinin güçlü seyrettiğini ve enflasyonun hala Fed’in yüzde 2’lik hedefinin üzerinde olduğunu vurguladı.

Waller, Eylül ayındaki toplantıda yapılan faiz indirimi temposundan memnun olduğunu, ancak daha hızlı hareket edilmesi taraftarı olmadığını ifade etti.

Açıklamalar, Waller’ın 2026’da görevi bitecek olan Fed Başkanı Jerome Powell’ın yerine geçmek için adaylardan biri olduğuna dair haberlerin ardından geldi. Waller, Hazine Bakanı ile yaptığı görüşmenin tamamen politika odaklı ve siyasi içerikten uzak olduğunu söyledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.