Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Fed/Goolsbee: Ekonomik görünüm için endişelerin azalması gerekiyor

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, ekonomik görünüm konusunda rahat hissetmek için endişelerin azalmasını beklemek gerektiğini söyledi.
Fed/Goolsbee: Ekonomik görünüm için endişelerin azalması gerekiyor
HABER GİRİŞ

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, ABD Başkanı Donald Trump’ın son gümrük tarifesi açıklamalarının ekonomi üzerindeki etkileriyle ilgili belirsizlik yarattığını belirtti. Goolsbee’ye göre, iş dünyasında henüz verilere tam yansımamış olsa da gelecekteki enflasyon konusunda ciddi bir kaygı hakim.

Goolsbee, “Bu gürültü ve kaygı azalmadan, ekonominin yeniden o ‘altın yumuşak iniş’ yoluna girdiğinden emin olamam,” diye konuştu Ayrıca, her altı haftada bir büyük bir arz şoku ile karşı karşıya kalma olasılığının ekonomi için ciddi bir karışıklık anlamına geldiğini ifade etti.

Fed’in Temmuz ayındaki (29–30 Temmuz 2025) toplantısında faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor. Goldman Sachs gibi büyük kurumlar, Fed’in ilk faiz indiriminin Eylül 2025’te başlayacağı ardından Aralık’a kadar birkaç adım geleceği tahmin ediyor. CME FedWatch verileri ve ekonomist anketleri, Eylül ayına ciddi bir ihtimal veriyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.