Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

FED Eleştirileri ile Kayıplarını Artıran Amerikan Borsaları Toparlanıyor

ABD piyasaları da küresel satışlardan fazlasıyla etkilenmişti. Kayıplarını açılışta telafi etmeye başlayan borsalar alıcılı seyrediyor. IMF Trump'ın Fed'e yönelik ifadesini reddetti. Ayrıntılar şöyle;
FED Eleştirileri ile Kayıplarını Artıran Amerikan Borsaları Toparlanıyor
Yorum

ABD borsaları, enflasyon verisinin ardından kayıpların çoğunu geri çekiyor. Günün erken saatlerinde meydana gelen keskin alımlar S&P 500 ve Nasdaq 100 vadeli işlemlerinde meydana gelen kayıpları telafi ediyor. Dow Jones endüstri vadelilerinde veriler 31 puan düşerken daha fazla bir düşüşün işaretçisi olarak karşımıza çıkıyor.

Eylül ayı tüketici fiyatları endeksinde %1’lil bir artış kaydedildi. Teknoloji hisselerinde izlediğimiz zararlı günlerin telafileri gözlemleniyor. Facebook ve Apple’ın ikisi de %1 ilk bir düşüş kaydederken kayıbın ortalama yarısını amorti ettiler.

Hazine verilerine yönelmiş yatırımcı hisse senetlerine tekrar dönebilir.

ABD Sermaye Piyasaları Kayıplarını ToparlıyorAçılıştan sonra hazine verilerinde bir düşüş görüldü. 10 yıllık Hazine bonosu verimi yüzde 3.167 seviyesinde gerçekleşirken, iki yıllık getiri yüzde 2.848 seviyesine geriledi. Yükselen ABD Hazinesi getirileri yatırımcıları önceki oturumlarda tedirgin ediyordu. 10 yıllık gösterge notu son yedi yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, iki yıllık verim 2008’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 

Verimdeki artış, artan borçlanma maliyetlerinin ekonomiyi yavaşlatabileceğine dair korkular yarattı. Ayrıca ABD para politikasının geleceği konusunda endişeler de artıyor. FED bu yıl üç kez faiz artırdı ve büyük ölçüde yıl sonunu bu doğrultuda bir hamle daha bekleniyor.

Güncel döviz kurlarını takip etmek için tıklayınız!

Başkan Donald Trump Fed’in stratejisini sıkça eleştirirken merkez bankasının oranları artırarak hata yaptığını ifade etti. Başkan Fox Haber ile yaptığı görüşmede Fed’den memnun olmadığını, Merkez Bankası’nın çıldırmış olması gerektiğini ifade etti ve alınan faiz artırım kararına devam etmeleri için herhangi bir sebep olmadığını belirtti. Trump gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Merkez Bankası’nın çıldırmış olması gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

IMF tarafı Trump’ın Merkez Bankası’na yönelik tutumunu reddediyor.

Christine Lagarde Trump'ın Merkez Bankasına Yönelik Tutumunu Kabul EtimiyorUluslararası Para Fonu IMF’den Christine Lagarde Başkan Trump’ın iddialarını reddederek, Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’in çıldırmakla ilişkilendirilemeyeceğini ifade etti. 

Yaşanan gelişmeler altında Dow Jones 800 puandan fazla gerilerken S&P 500 endeksinde %3’ten fazla bir çekilme kaydedildi. İzlenen piyasalarda gelen alımlarla kaybın telafi edildiği ve %1’lik bir kazanç elde edildiği vurgulandı.

Kademeli ve derin yükselişler kaydeden faizler ve dik teknoloji hareketleri geçtiğimiz gün ABD varlıklarında küresel satış dalgasının yoğun tesiri kendini gösterdi. Asya ve Avrupa pazarlarında da ciddi satışlar görüldü.

Nasdaq açılışını 7.388,07’den, devam eden işlemlerine kadar olan sürede yükseğini 7.490,59 ve düştüğünü 7.366,92 puandan kaydederken 59 puanlık güncel bir artışla hareketlerine devam ediyor. S&P 500 2.776,87 açılışıyla güne başlarken işlemlemlerine 4,72 puan artı kaydederek devam ediyor. Dow Jones 54.16 puan yükselişle 25.518,39’luk açılışına, 25.652,90 puandan devam ediyor.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu