Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

FED/Bowman: Yıl sonuna kadar 2 indirim daha yapılabilir

ABD Merkez Bankası (FED) Guvernörü Michelle Bowman, faiz indirimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gevşeme sürecek...
FED/Bowman: Yıl sonuna kadar 2 indirim daha yapılabilir
HABER GİRİŞ

FED Michelle Bowman, bugünkü konuşmasında “yıl sonuna kadar üç faiz indirimi görebiliriz” dedi ve Eylül kesintisinin ardından yıl sonuna kadar iki indirime daha işaret etti. Böylece piyasa beklentilerine paralel konuştu.

Ticaret savaşındaki yeni hamleler, piyasaların bu yıl faiz indirimini 49,3 baz puan olarak fiyatlandırmasına yol açtı; bu da Fed’in faizini yüzde 3,50-3,75’e aralığına getirecek.

ABD’de net iş yaratımının negatif seyrettiğini belirten Bowman, iş piyasasının zayıf görünümünü koruduğunu ifade etti. Enflasyonun ise son yıllara kıyasla yüzde 2 hedef seviyesine çok daha yakın seyrettiği vurgulandı.

Ekonominin genel olarak büyümesini sürdürdüğü ancak iş gücü verilerinin dikkat çekici bir zayıflık gösterdiğini aktardı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.