
Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Üyesi Anna Paulina Luna, FED Başkanı Jerome Powell’a soruşturma açılması için Adalet Bakanlığı’na başvuru yaptı.
Luna, Powell’ın 25 Haziran’da ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi huzurunda, yemin ederek FED binasının yenileme çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunduğunu anımsattı.
Luna, Powell’ın “maddi açıdan yanlış olan” çeşitli iddialarda bulunduğunu öne sürerek Powell’ın “VIP yemek salonu yok, yeni mermer yok. Sadece daha önce orada olan eski asansörler var, yeni süs havuzları yok, arı kovanları yok ve çatı bahçeleri de yok” şeklindeki açıklamalarının “gerçeğe aykırı” olduğunu vurguladı.
“Beyanlardaki Çelişkiler İncelenmeli”
Powell’ın Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi (OMB) Direktörü Russell Vought’a yazdığı mektupta da yanlış ifadeler kullandığını savunan Luna, “Bu eylemler federal yasalar kapsamında yeminli yalan beyan veya maddi açıdan yanıltıcı ifade kapsamında değerlendirilebilir” dedi. Powell’ın yeminli beyanlarındaki “çelişkilerin” titiz bir inceleme gerektirdiğini, bu konuda resmi bir soruşturma başlatılıp başlatılmayacağının kendisine bildirmesini talep etti.