Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Euro Bölgesi cari fazlası piyasa beklentisinin altında

Euro Bölgesi cari fazlası Ağustos’ta 29,8 milyar Euro’dan 11,9 milyar Euro’ya gerileyerek beklentilerin altında kaldı.
Euro Bölgesi cari fazlası piyasa beklentisinin altında
HABER GİRİŞ

Euro Bölgesi’nde cari işlemler fazlası Ağustos’ta bir önceki ayki 29,8 milyar Euro’dan 11,9 milyar Euro’ya gerileyerek 22,5 milyar Euro’luk piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yayımlanan Euro Bölgesi aylık ödemeler dengesi verilerine göre mevsimsel olarak ayarlanmamış cari fazla ise Ağustos’ta bir önceki yılın aynı dönemine göre 25,3 milyar Euro’dan 13 milyar Euro’ya geriledi.

Mal fazlası 17,1 milyar Euro’dan 8 milyar Euro’ya, birincil gelir fazlası ise 5 milyar Euro’dan 2 milyar Euro’ya geriledi.

Ayrıca ikincil gelir açığı 13,4 milyar Euro’dan 15 milyar Euro’ya yükseldi. Diğer yandan, hizmetler fazlası 16,7 milyar Euro’dan 18 milyar Euro’ya yükseldi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.