Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

EREGL, SAHOL ve HALKB’den Geri Alım Açıklaması

Borsa endekslerinde sert gerileme görülürken şirketlerden de alım açıklaması gelmeye devam ediyor. İşte EREGL, SAHOL ve HALKB’dan son duyurular;
EREGL, SAHOL ve HALKB’den Geri Alım Açıklaması
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler hisselerinin değerini korumak için geri alım yapmaya devam ediyor. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (EREGL) 27 Nisan’da alınan geri alım programı kapsamında 15 Mayıs tarihinde 29,44 TL – 31,50 TL fiyat aralığından 3.280.000 adet payın geri alındığını açıkladı.

Sizce EREGL Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Duyuruda işlemin toplam tutarının 100.012.355 TL olduğu aktarılırken söz konusu işlemle birlikte geri alınan payların toplam nominal değerinin 10.780.000 TL olduğu paylaşıldı.

EREGL, günlük yüzde 1,6 gerileyerek kapanışını 30,3 TL’den yaptı.

Sabancı Holding

Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş (SAHOL), 15 Mayıs’ta 38,10 TL fiyattan toplam 500.000 TL nominal değerli SAHOL payını aldığını belirtti.

Son verilerle birlikte alınan payların toplam değerinin 56.632.802 TL’ye yükseldiği, bunun sermayeye oranının yüzde 2,7756’ya ulaştığı kaydedildi.

SAHOL, günlük yüzde 10 kayıpla 38 TL’ye geriledi.

Halkbank

Borsada HALKB koduyla işlem gören Türkiye Halk Bankası, 11,1 – 11,5 TL aralığından 144.401 adet payın şirket tarafından alındığını duyurdu.

HALKB, günlük yüzde 5,7 gerileyerek günü 11 TL’den tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın