Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Erdoğan’dan Çalışana Ödenen Yemek Ücretlerine Düzenleme Geldi

Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) programında yurt dışındaki inşaat projelerinde çalışan işçilere yönelik "müjdeleri" olduğunu paylaştı.
Erdoğan’dan Çalışana Ödenen Yemek Ücretlerine Düzenleme Geldi
HABER GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Haliç Kongre Merkezi’nde İTO’nun 140. Yıl Özel Ödülleri programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan iş insanlarıyla bazı müjdeleri paylaşmak istediğini belirterek, çalışanlara ödenen yemek ücretlerinde vergi istisnası yapıldığını duyurdu.

Yemek ücretlerindeki rakam ve yöntemin değiştirildiğini aktaran Erdoğan, Temmuz’da yemek bedeli vergi istisnasının 34 liradan, 51 liraya çıkarıldığını anımsattı. Yıl sonunda bu rakam tekrar değerlendirilecek.

Yemek ödemelerine yeni bir ek olarak restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunun kaldırıldığını kaydetti. Bundan sonra çalışanlara nakit ödenen yemek tutarlarının da vergi istisnası kapsamına gireceği eklendi.

İşverenlerin Üzerindeki İşlem Maliyeti Kalkacak

Böylelikle çalışanlara daha fazla alternatif sağlanacağı ve işverenlerin üzerindeki işlem maliyetinin kalkacağı bildirildi.

Bir diğer müjdenin ise çalışanlara yapılacak elektrik ve doğal gaz ödemelerindeki vergi ve prim yükünün kaldırılması ile ilgili olduğunu açıklayan Erdoğan, şöyle konuştu:

“İşverenlerin 2023 Nisan ayı sonuna kadar çalışanlarına yapacakları elektrik, doğal gaz ve ısınma gideri desteklerinin bin liraya kadar olan kısmını hem gelir vergisinden hem de sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz.”

Bir Müjde de Yurt Dışındaki Türk Firmalarına Geldi

Yurt dışındaki inşaat projelerinde çalışan işçileri işaret eden Erdoğan, onları da ilgilendiren müjdelerinin olduğuna değindi.

İnşaat, bakım, onarım, montaj gibi işleri ve teknik hizmetlerde Türk vatandaşlarını çalıştıran işletmelerin kişiler için gelir vergisi ödemeyeceğini duyurdu. Bu uygulama ile yurt dışında inşaat projesi yürüten Türk firmalar, kendi vatandaşlarına istihdam sağlayabilecek.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın