Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Erdoğan: Yıl sonu enflasyonda 20’li rakamları görmek istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİM 32. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu. İşte detaylar;
Erdoğan: Yıl sonu enflasyonda 20’li rakamları görmek istiyoruz
HABER GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 32. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl sonunda enflasyonda 20’li rakamların görülmesinin beklendiğini söylerken, “Enflasyonla mücadelede tavizsiz duruşumuzu sürdürüyoruz,” dedi.

Program sayesinde ekonominin direncini artırdıklarını ifade eden Erdoğan, “Son üç ayda yaşanan her türlü şoka rağmen program sarsılmadı, dayanıklılığını kanıtladı ve güven tazeledi. Risk primimiz düşüyor, TL’ye güven yükseliyor. Enflasyonla mücadelede tavizsiz duruşumuzu koruyoruz. Mayıs ayında yıllık enflasyon son 3,5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Yıl sonunda enflasyonda 20’li rakamları görmek istiyoruz,” ifadelerini kullandı.

2025 yılında da ekonominin ivme kazanmaya devam ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 2 büyüme kaydedildiğini hatırlattı. 19 çeyrek boyunca kesintisiz büyüme başarısı görüldüğünü vurguladı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.