Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Erdoğan milli gelir için 2028 hedefini açıkladı

Erdoğan, açıklanan büyüme rakamlarının doğru yolda ilerlendiğine dair bir gösterge olduğunu söyledi. İşte detaylar;
Erdoğan milli gelir için 2028 hedefini açıkladı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Aralık’ta gerçekleşen kabine toplantısının ardından ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’yi tarihinin en büyük yatırımlarıyla buluşturduklarını belirten Erdoğan, 238 milyar dolar seviyesindeki milli geliri yıllık bazda bir buçuk trilyon dolara çıkarmayı başardıklarını, 2028 için hedefin 1,9 trilyon dolara ulaşmak olduğunu duyurdu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yüzde 3,7 olarak açıklanan 3. çeyrek büyüme rakamlarının doğru yolda ilerlendiğinin bir göstergesi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, “Türkiye ekonomisi kesintisiz büyüme trendini 21 çeyreğe taşıdı” dedi.

“Güney Kore ile Görüşmeler Sürüyor”

Erdoğan, Güney Kore ile nükleer güç santrali konusunda yürütülen görüşmelere önem verdiklerini, bu çerçevede Kore Elektrik şirketi ile Türkiye Nükleer Enerji arasında imzalanan mutabakatın süreci bir adım daha ileri taşıdığını paylaştı.

Cumhurbaşkanı, Rusya-Ukrayna savaşının Karadeniz’deki seyrüsefer güvenliğini açıkça tehdit eder bir seviyeye taşıdığını vurguladı.

KOBİ’lere Destek Tutarı Artacak

Erdoğan, KOBİ’lere çalışan başına aylık 2500 TL destek verilen programda 416 bin istihdamı koruduklarını ve 22 bin ilave istihdam oluşturduklarını belirtti.

Aylık destek tutarının 2026’da 3500 TL’ye yükseltileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı, emekçilerin ve sanayicilerin yanında olacaklarını ifade etti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.