Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Erdoğan: Güney Kore ile nükleer güç santrali görüşmeleri sürüyor

Erdoğan, Güney Kore ile nükleer güç santrali kurulması konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
Erdoğan: Güney Kore ile nükleer güç santrali görüşmeleri sürüyor
HABER GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Türkiye’nin Asya Pasifik’te ikinci büyük ticari ortağı olan Güney Kore ile 15 milyar dolarlık ticaret hacmine oldukça yaklaştığını, 10 milyar dolar sınırının çoktan aşıldığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, “Daha dengeli ticari ilişkiler için serbest ticaret anlaşmamızın gözden geçirilmesine dikkat çektim. Hundai şirketinin elektrikli araç üretecek olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.” dedi. Üretim yapacak ve istihdam sağlayacak Koreli şirketlere her türlü desteğin verileceğini vurguladı.

Savunma Sanayiinde İmzalar Atıldı

Bugüne kadar savunma sanayiide önemli projelere imza atıldığını söyleyen Erdoğan, Altay tankı projesinin bunun en başarılı örneklerden biri olduğunu belirtti.

Yapılan ikili görüşmede savunma sanayine yönelik bundan sonraki süreçte atılacak adımları konuştuklarını, nükleer güç santrali kurulması konusunda görüşmelerin devam ettiğini paylaştı.

Cumhurbaşkanı, Kore elektrik şirketiyle Türkiye Nükleer Enerji Anonim Şirketi arasında imzalanan zaptı önemli bir adım olarak gördüğünü vurguladı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.