Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Erdoğan enerji fiyatlarına işaret etti: Tedbirler devreye alındı

Erdoğan, enerji fiyatlarında yaşanan yükselişe rağmen dezenflasyon sürecinin devam etmesi için gerekli adımların atıldığını duyurdu. İşte detaylar;
Erdoğan enerji fiyatlarına işaret etti: Tedbirler devreye alındı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Orta Doğu’daki gelişmelere işaret ederek öncelikli hedeflerinin Türkiye’yi bölgedeki yangının dışında tutmak olduğunu söyledi.

Eşel Mobil Sistemi Devreye Alındı

Finansal sistemin sağlam olduğunu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın rezervlerinin yaklaşık 200 milyar dolar düzeyinde bulunduğunu belirtti. Sistemin riskleri absorbe edebilecek durumda olduğunu, TCMB’nin Türk lirası ve döviz likiditesini etkin biçimde yönetmek için tedbirler aldığını paylaştı.

Enerji fiyatlarında yaşanan yükselişe rağmen dezenflasyon sürecinin devam etmesi için gerekli adımların atıldığını, vatandaşları olası enerji fiyat artışlarından korumak amacıyla eşel mobil sistemin geçici olarak devreye alındığını ifade etti.

Petrol Stokları Ne Durumda?

Türkiye’nin yurt içi ham petrol üretiminin 2025’te bir önceki yıla kıyasla yüzde 26 artışla 48 milyon varile çıktığına işaret eden Cumhurbaşkanı, enerji tedarikinde çeşitliliğin artırılması amacıyla 15 farklı ülkeden petrol tedarik ettiklerini kaydetti.

Türkiye’nin ulusal petrol stoklarının güçlü seviyede olduğunu, günlük net ithalatın 90 günlük kısmına denk gelen miktarda petrolün depolama tesislerinde muhafaza edildiğini dile getirdi.

Doğalgaz tarafında ise BOTAŞ’ın uluslararası enerji şirketleriyle çok sayıda doğalgaz ve LNG anlaşması yaptığını belirtti.

Gübrede Gümrük Vergisi Sıfırlandı

Tarım alanında gerekli hazırlıkların yapıldığını belirten Erdoğan, alternatif ülkelerden uygun fiyatla üre gübresi temin edilmesi amacıyla yüzde 6,5 olan gümrük vergisinin sıfıra indirildiğini, piyasada fahiş fiyat artışı ve stokçuluk gibi usulsüz uygulamaların önüne geçmek için denetimleri yoğunlaştırdıklarını paylaştı.

Türkiye’nin Savunma Tedbirleri

Türkiye’nin hava sahasının 7 gün 24 saat esasına göre takip edildiğini, F-16 savaş uçaklarının, erken ihbar ve tanker uçaklarıyla muhtemel tehditlere karşı gözetleme yaptığını kaydetti.

Kara, deniz ve hava kuvvetlerinin hudut güvenliği için 60 bin personel tarafından sağlandığını, güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede tutulduğunu ifade etti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/4Ç Kar/Zarar 28.74%-71.26%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.