Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

EPDK: Akaryakıtta Stok Sorunu Söz Konusu Değildir

Hem kurumlar hem de yetkililer deprem bölgelerinden bilgilendirme yapmaya devam ediyor. EPDK, ikmaller ile ilgili detayları paylaştı.
EPDK: Akaryakıtta Stok Sorunu Söz Konusu Değildir
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), deprem bölgesindeki akaryakıt sevkiyatına yönelik acıkmalarda bulundu. 10 ili etkileyen deprem sonrası akaryakıt sıkıntısı yaşanmaması için bütün sektör temsilcilerinin azami gayret gösterdiği belirtildi. Sürecin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere AFAD, PETDER ve bölgede hizmet veren bayilerle etkin bir işbirliği içerisinde yürütüldüğü paylaşıldı.

Deprem öncesinde 10 ilde yaklaşık 6 milyon litre akaryakıt satılmışken depremden sonra bu rakamın yüzde 100’ün üzerinde artarak ortalama 13 milyon litreye ulaştığı aktarıldı.

İklim koşulları ve depremin şiddetinden etkilenen bazı yolların durumu nedeniyle kimi noktalara ikmal güçlüğünün yaşandığı ifade edilen açıklamada, akaryakıt taşıyan tankerlerin büyük çoğunluğunun hedefine ulaşmayı başardığı vurgulandı. Ulaşamayanlar için ise yolların açılmasıyla hızla ikmal işleminin tamamlanacağı kaydedildi.

Bölgeye gönderilen 787 tankerin yaklaşık tonajının 23,6 milyon litre, akaryakıt miktarının ise 15,3 milyon litre seviyesinde olduğu bildirildi. Kalan kısmının büyük çoğunluğunun gün içinde teslim edileceği belirtildi.

Hiçbir stok sorunun söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, Mersin’deki Ataş Depolama Tesisleri, Hatay’daki Depolama Tesisleri, Tüpraş Batman ve Kırıkkale Rafinerleri, Diyarbakır Depolama Tesisleri’nin 7/24 hizmet verdiği ve tam kapasite ile akaryakıt ikmali için çalıştığı aktarıldı.

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.