Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Enerji Krizi Yaşayan Alman Şirket Çözümü Hidrojende Buldu

Küresel gelişmeler, savaş, pandemi ve sonrasında yaşanan gelişmeler dünya devlerini bile zor durumda bıraktı. Almanya çözüm arıyor. İşte detaylar;
Enerji Krizi Yaşayan Alman Şirket Çözümü Hidrojende Buldu
HABER GİRİŞ

Rusya’nın Avrupa’ya enerji tedarikinde kesintiye gitmesi Avrupa Birliği ülkelerini çözüm aramaya zorladı. Alman Kelheim Fibers firması motorlarını çalıştırmak için alternatif yollar aramaya başlayan şirketlerden biri. Bavyera merkezli firma, temiz bir enerji kaynağı olan hidrojene yönelmeyi tercih etti.

Firmanın genel müdürü Craig Barker, hidrojene geçen ilk büyük firma olmak istediklerini, enerji maliyetlerinin şirketin değişken giderlerinin yüzde 60-70’inden fazlasını oluşturduğunu paylaştı.

Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da enerji sektöründe faaliyet gösteren enerji şirketinin bu hamlesi diğer Avrupa ülkelerindeki büyük şirketlerin kararlarını da etkileyebilir.

Avrupa’nın sert yaptırımlara sessiz kalmayıp enerji kozuyla karşılık veren Moskova’nın adımları geleceğe yönelik kaygıları üst seviyelere taşıdı. Berlin’de kömürle çalışan elektrik santralleri çevreci olmamasına rağmen tekrar faaliyet geçirildi. Bu santrallerin çalışma kapasiteleri ve ömürlerini artırmak için bazı kararlar alındı.

İfo Ekonomisti Klaus Wohlrabe, gelişmelerin en sonunda daha çevreci bir üretime yol açabileceğini, uzun vadede fosil yakıtlara bel bağlamanın riskli bir yol olduğunu kanıtladığını ifade etti. Şirketlerin orta vadede kendilerini yeniden yönlendirmekten başka çarelerinin olmadığını vurguladı.

GCM Yatırım Banner

Gelecek ile ilgili kaygılar ve korkular artarken dünyanın en büyük ekonomilerinin enerji kriziyle ilgili hamlelerin ne olacağı merak ediliyor. Tavan fiyat konusunda mutabık kalmayı başaran ülkeler, Putin’in petrol ve petrol ürünleri satmayacağını söylemesiyle sarsıldı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.