Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Enerji Güvenliğine Yönelen AB’de Ortak Borçlanma Gündemde

Avrupa Konseyi, REPowerEU önerisine dair genel tutumu kabul ederken, yetkililer enerji krizinin ancak dayanışmayla aşılacağını vurguladı.
Enerji Güvenliğine Yönelen AB’de Ortak Borçlanma Gündemde
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Avrupa Birliği (AB) Konseyi tarafından bugün yapılan açıklamada, Rusya’nın fosil yakıtlarına bağımlılığı aşamalı olarak ortadan kaldırmayı kapsayan REPowerEU önerisine ilişkin tutumun kabul edildiği bildirildi.

Söz konusu planın enerji arzı çeşitliliğini artırmayı, enerjide bağımsızlık yaratarak, birliğin stratejik özerkliğini güçlendirmeyi amaçladığı bilgisinin altı çizildi.

Çekya Maliye Bakanı Zbyněk Stanjura, açıklamasında “Bugün Avrupa’nın Rusya’nın fosil yakıtlarından özerkliğini güçlendirmede önemli bir adım attık. Konsey uzlaşma pozisyonuna ulaşmak için önemli tavizleri kabul ettikleri için meslektaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.” ifadesine yer verdi.

Çekya’nın Rusya’nın fosil yakıtlarına olan bağımlılığı sona erdirme konusunda son derece kararlı olduğunu söyledi.

AB Enerji Krizine Karşı Ortak Borçlanmayı Değerlendiriyor

AB Komisyonu’nun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Fransız Thierry Breton ile Ekonomiden Sorumlu Üyesi İtalyan Paolo Gentiloni birlikte aldıkları makalede enerji krizine karşı çözüm arayışı içeren değerlendirmelerini paylaştı.

GCM Yatırım Banner

Avrupa’nın enerji ve ham maddelere olan bağımlığının Ukrayna savaşı ve beraberinde gelen sorunlar nedeniyle arttığı belirtildi.

Avrupa’nın bu sorunları ancak dayanışma göstererek aşacağı ifade edilirken bunun daha önce yapıldığı gibi yine ortak borçlanmayla çözüleceği söylendi.

Artan enerji maliyetlerinin acilen ele alınması gerektiğini belirten yetkili isimler, “Sadece ortak bir Avrupa bütçe yanıtıyla bu krize etkin bir şekilde karşılık verebiliriz.” şeklinde yorum yapıldı.

Makalede, Almanya’nın enerji kriziyle mücadele için 200 milyar Euro harcama planı hatırlatılırken, bunun bazı sorulara neden olduğu kaydedildi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.