Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Dünyanın En Lüks 10 Özel Jeti

Lüks sektöründe inanılmaz gelişmeler yaşanıyor. Bazı insanların şehir değiştirmek için kullandığı dünyanın en lüks özel jetleri bunu kanıtlıyor!
Dünyanın En Lüks 10 Özel Jeti
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Sadece on yıl önce aile ve arkadaşlarıyla birlikte uçmak, insanlar için inanılmaz bir fırsattı. Her hafta uçanlar genellikle ünlüler, zenginler ve seçilmiş yetkililerden oluşuyordu. O zamanlar ortalama bir kişi hava yolu ulaşımını kullanmazdı. Sadece birkaç yıl içinde bu durum değişti. II. Dünya Savaşı’ndan sonra jet havayolu seyahat işletmeleri büyüdü ve herhangi bir yere yapılan jet seyahatler yaygın bir ulaşım yöntemi oldu.

Her yıl milyonlarca insan, bir yerden bir başka yere gitmek için göklere çıkıyor. Bugün hava yolu seyahati dendiğinde ilk olarak özel uçaklar, ikinci sınıf uçuşlar ya da aynı uçakta binlerce yolcunun seyahat ettiği uçaklar akla geliyor. Hava yolu seyahatinin gelişmesine, first class uçuş imkanlarına rağmen zenginler ve ünlüler özel jetlerle uçmayı tercih ediyor. Küçük ya da büyük olsun, her biri son derece lüks olan bu özel jetlerin içini ev şeklinde dizayn edenler bile var.

Bu listede bizler dünyanın en lüks ve özel 10 jet uçağı sizlerle paylaşacağız:

10 Dassault Falcon 900

Dassault Falcon 900Dassault Falcon 900, sadece lüks değil; aynı zamanda şık ve hızlıdır. Aşırı sıcaklıkta, saatte 600 mile varan hızda uçabilme özelliğine sahiptir. Bu jeti, listedeki diğer jetlerden daha cazip kılan ise önemli ölçüde az yakıt kullanması ve sonucunda çok az karbon izi bırakmasıdır. Pek çok kişi için hayal olan bu Dassault Falcon 900 ile yolculuk varlıklı bir kişi için son derece ekonomiktir.

9 Embraer Legacy 650

Embraer Legacy 650Brezilya yapımı Embraer Legacy 650’nin şu anki sahibi, ona 30 milyon dolara yakın ödeme yapan Jackie Chan’dir. Bu jetin dış yüzeyine kırmızı ve altın renklerde ejderha desenleri işlenmiştir. Uçağın bir yüzeyi Jackie Chan yazılı bir logoyu da barındırmaktadır.

8 Boeing Business Jet 2 A.K.A “Uçan Otel”

Boeing Business Jet 2 A.K.A "Uçan Otel"Dışarıdan bakıldığında Boeing Business Jet 2, farklı özelliği olmayan sıradan bir jet uçak gibi görünüyor. Ancak 1000 m2 büyüklüğündeki salonda gördüğünüz rahat mobilyalar, suit yatak odası ve zengin olanaklarıyla konforlu bir çatı katı hissi yaşatıyor. Bu yüzden Boeing Business Jet 2, uçan otel ismiyle biliniyor.

7 Gulfstream G650

Gulfstream G650Ünlüler ve zenginler için en beğenilen jet uçaklar arasında yer alan Gulfstream G650, çok daha popüler hale gelerek dışarı satılmaya başladı. Şimdiye kadar yaklaşık 40 Gulfstream G650 satıldı ve diğer 40’ı 2017’de tamamlanmak üzere imal sürecinde bulunuyor. Üreticiler, her birinden 7 milyon dolar kar elde etmeyi umuyor. Uzun bir bekleyen listesi olduğundan dolayı çoğu satın alınacak ve 12 yolcu kapasitesi ile 7 bin milin üzerinde non – stop uçabilecekler.

6 Airbus A319

Airbus A319Değeri yaklaşık 81 milyon olan standart model Airbus A319, Airbus filosunda yer alan en pahalı ikinci jet uçaktır. Sahibi tarafından özel yapılan iç dizaynı sayesinde Airbus A319, diğer jet uçaklara göre eşsizdir.

5 Bombardier Global 7000

Bombardier Global 700010 yolcu kapasitesi ve 7 bin mil üzerinde non – stop uçuş özelliği ile Bombardier Global 7000, dünyanın en popüler özel jetlerinden biridir. 2013’te satılan yaklaşık 40 adet jet sayesinde nerdeyse 2 milyar dolar kar elde edilmiştir. 4 yaşam alanı, 6 kişilik bir yemek masası, kabinden dışarıyı izlemeyi ve uçsuz bucaksız muazzam manzarayı seyretmeyi sağlayan geniş pencereler jetin diğer özellikleridir. Bu arzu edilen süslü uçak satıldıktan bir süre sonra talebi karşılamak için piyasaya tekrar bu özel jetlerden imal edilmiştir.

4 Boeing Business Jet 3

Boeing Business Jet 3Boeing’in Business Jet 3 uçağı, Boeing filosunda bulunan diğer jetlerden, geniş kabin alanı ile ayrılıyor. Aynı zamanda bir yemek odası, suit yatak odası, personel odası ve bir de salon bulunuyor. 46 yolcu kapasiteli Boeing Business Jet 3, 1999’dan bu yana piyasadadır.

3 Gulfstream G-550

Gulfstream G-55060 milyon dolar değerindeki Gulfstream G-550’nin, bugün iki sahibinden biri İngiliz işadamı Phillip Green, diğeri ise Hintli milyarder Lakshmi Mittal’dır. Aşırı hız yeteneğine sahip Gulfstream G-550, Güney Kore’den Florida’ya 15 saat non – stop uçabiliyor.

Başlangıçta bu uçağın hızı tüm dünyanın dikkatini çekti. Şimdi ise içerdiği 4 yaşam alanı, 12 katlı döşeme kaplaması ve 18 kişi kapasitesiyle lüks bir jet uçak olarak kullanılıyor. Görünürlük seviyesinin düştüğü anlarda kızılötesi kamera ile uçuş yönü görüntüleme özelliğine sahip son derece güvenli bir jettir. Genel olarak bu jet lüks uçuş tercih eden herkes için mükemmel bir seçimdir.

2 Boeing 747

Boeing 747En iyi yolcu taşıma uçağı olarak bilinen Boeing 747, diğer Boeing’lerden farklı bir 747 ile listenin 2. sırasındadır. Bu jet uçak, Joseph Lau isimli bir gayrimenkul yatırımcısı tarafından 150 milyona satın alınmış özel yapım bir uçaktır.

Bu özel 747’nin gövdesinde, standart bir 747’den daha geniş kabin alanı bulunuyor. Lau, bu kabin alanını, kişisel suit, özel ofis, hatta şu ana kadar bir uçakta bulunmayan eğlence ve lüks aktivitelerle donatmıştır. Benzer bir 747 ile uçuş, bu kadar konforlu ve lüks olmayabilir.

1 Airbus A380

Airbus A380Airbus A380, birkaç yıldır hava yolları filosunda hizmet veriyordu. Daha sonra Prens Talal bin Alawaleed adında bir Suudi yatırımcı, 300 milyon dolar ödeyerek bu uçağı satın aldı. Böylece Airbus A380 tarihin en pahalı uçağı olarak kayıtlara geçti.

Airbus A380, sadece en pahalı değil aynı zamanda en geniş jet uçaktır. Birçok yaşam alanı, bir suit ve eğlence odalarıyla donatılmış 2 katlı uçak, 500 yolcunun oturabileceği bir alanı da içerir. Sera gazı emisyonlarını minimuma düşürmesi, A380’nin en etkileyici özelliğidir.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.