
Düşüncesi bile korkunç olsa da birileri “dünya ağır saldırılara maruz kaldığında neler yapılabiliriz” diye düşünmüş. Mercedes’i arazi şartlarında genellikle G sınıfıyla görürüz. Alman markanın arazi ve özel sivil kullanımlarına yaptığı Unimog ise her ortama çevrilebilecek tipte insanlara sunuldu. Bimobil’in EX 435 karavanını buradan inceleyerek Unimog üzerinde neler yapılabiliyormuş fikir sahibi olabilirsiniz.
Avustralyalı EarthCruiser tarafından olabilecek en zorlu şartlara göre ayarlanmış Explorer XPR440‘ı incelememiz sırasında “inanılmaz” diyeceğiniz birçok nokta olacak. Amacı karavan olsa da bize göre bundan daha fazlası olmuş.
EarthCruiser’ın Unimog’u her şeyi yıkıp geçecek gibi duruyor.Devasa gövdesine demir bir tampon koruma ve vinç yerleştirilmiş. Korkutucu yapısına cam kenarı demir bar korumalar ve uzun Led aydınlatmalar koyulmuş.
Resimlerde gördüğümüz gibi büyük cüsseli Unimog’u hidroliklerle hava kaldırabiliyorsunuz. Zekice bir düşünce olmuş! Ayrıca hiçbir modifiye şirketinde böyle bir şeye rastlamadık.
Aracın içerisine ulaşmak isterseniz alt kapaktan çıkacak merdiveni beklemek zorundasınız. Sağ bagaj kısmından çıkan işlevsel bir masa düşünülmüş. Unimog’un yan kısmında vakit geçirmek isterseniz de üzerinden elektrikli açılan tenteyi kullanabilirsiniz.
Arka kısımda görüldüğü üzere bir apart demir yardımıyla cross motosiklet yerleştirilmiş. Yükseltemeye yardımcı hidrolik parçanın arka iki tekerlek arasında nasıl göründüğüne bakabiliriz.
Aracın en büyük avantajı uzun ve geniş olması. O yüzden EarthCruiser ekibi bir şey koyarken hiç tereddüt etmemiş. Çift kişilik bir yatak, lavobo, ranza ve saklama dolapları ilk gördüklerimiz.
Tavanında güneş paneli ile ısı ve elektrik ihtiyacı karşılanıyor. Ekstra jeneratör yardımıyla çalışak bir klima, buzdolabı, dondurucu ve hatta çamaşır makinesi gibi hayatı kolaylaştıracak ekipmanlar yer alıyor.
Unimog’a 860 litre temiz su ve 800 litre yakıt depolayabiliyorsunuz. Depolarınız tam dolu olursa uzun bir süre endişelenmenize gerek kalmayacak.
Olası şehirden kaçmalara karşı gerekli elektronik sistemler de bulunuyor.Araç içi bazı özellikleri aktif etme bir düğme panosu ile sağlanıyor. Öte yandan ön üst kısımda aracın belirli bölgelerine yerleştirilen depoların ne durumda olduğunu takip etmek için ekran bulunuyor.
Diğer tarafta ise sesli gelişmiş navigasyon ve alt kısımda bir telsize sahip.
EarthCruiser Explorer’ın motor teknik özellikleri biraz sınırlı.Tipine ve üzerinde taşıdıklarına baktığımızda olabilecek en büyük hacimli bir dizel motor düşünülse de ünitenin 300 ps gücünden başka bir bilgiye sahip değiliz.

Farklı ülkelerde kullanımı kolaylaştırmak için Explorer XPR440 VarioPilot devredilebilir direksiyon sistemine sahip. Çok kısa sürede sürücü pedalları ve direksiyon yer değiştirebiliyor.
İlginizi Çekebilir :
Dış kısmının sağlam duruşuna, hayret verici donanımlar eklenmesi ve zorluklara karşı koyulan ekipmana hayran kaldık! Etrafına yerleştirilen kameralar 45 gün kayıt yapabiliyor ve sonunda bunu dünyaya yayınlayabilin bir sisteme kadar şirket bunu düşünmüş. Kesinlikle bu araç alanının en iyisi. Sizce de dünyanın en iyi karavan donanımına sahip değil mi?