Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, NTV’de vatandaşların merakla beklediği en düşük emekli aylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.
SSK ve memur emeklilerinin kurala dayalı artış aldıklarını söyleyen Yılmaz, “Bir ilave düzenleme yapmaya ihtiyacımız yok. Ancak asgari emekli düzenlemesine ilişkin düzenleme bir sosyal destek mantığı içinde getirilmiş bir yaklaşım. Enflasyon farkı kadar bu düzenlemeler yapılıyor” dedi.
En düşük aylığa ilişkin artışın kanunla yapılabileceğine işaret eden Yılmaz, bu konularda karara bağlanmadan değerlendirme yapıldığını dile getirdi.
Bütçeyi ve kaynaklara etkisinin değerlendirilip bir pozisyon belirleneceğini aktaran Yılmaz, “Nihai karar Meclisimizindir. Kısa süre içinde bunlar sonuçlanacaktır. İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak emeklilerimizin yanında olduğumuzu söylemek isterim. Enflasyona ezdirmedik” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli maaşına ilişkin olarak yaptığı açıklamada Ak Parti’nin konuya ilişkin bir çalışma yürüttüğünü, ilgili toplantılar yapıldıktan sonra konuya ilişkin açıklama yapılacağını paylaştı.