
Emlak Konut GYO A.Ş., İzmir’in gözde turizm merkezlerinden biri olan Çeşme Dalyan’da gerçekleştireceği yeni projeye ilişkin önemli bir adım attı. “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeliyle hayata geçirilecek projede, sözleşme MESA Mesken İnşaat A.Ş. & CABA İnşaat Enerji Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. İş Ortaklığı ile imzalandı.
Toplam 10 milyar 525 milyon TL satış geliri öngörülen proje kapsamında, Emlak Konut’un payına düşen gelir 5 milyar 262 milyon 500 bin TL olacak. Projeden elde edilecek gelirin yüzde 50’si Emlak Konut’a ait olurken, şirket payının yüzde 80’i İller Bankası A.Ş.’ye, yüzde 20’si ise Emlak Konut GYO’ya ait olacak.
Bu büyük ölçekli proje, hem İzmir Çeşme Dalyan bölgesinde ekonomik hareketlilik yaratması hem de kamu-özel sektör iş birliklerine örnek teşkil etmesi açısından dikkat çekiyor.