Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada emekliler için zam farkı ödeme tarihini paylaştı.
kolayca yatırım yapın
Bakan, Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alan vatandaşların 2026 yılı zam farklarının 23 Ocak’ta yani yarın hesaplara yatırılacağını kaydetti.
Işıkhan, “Türkiye’nin emektarı kıymetli emeklilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen düzenlemeye göre en düşük emekli aylığı 20 bin liraya çıkarıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada bugüne kadar emeklileri yalnız bırakmadıklarını vurgulayarak kiralar ve hayat pahalılığı başta olmak üzere emeklilerin yaşadıkları sıkıntıların farkında olduklarını dile getirmişti.