Elite Naturel Organik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. plantasyon yatırım hakkında bilgi güncellemesi yaptı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan bilgide şirketin halka arz gelirlerinin kullanım yerlerinden birisinin plantasyon faaliyetleri için yeni arazi temini ile kendi meyve-sebzelerinin yetiştirilmesi olduğu hatırlatıldı.
kolayca yatırım yapın
Şirketin organik meyve ve sebze tedarikinde kendi kendine yetebilme hedefleri doğrultusunda plantasyon faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve daha sonra çıkabilecek teşvik ve hibe gibi destekler ile kredi imkanlarından yararlanabilmesi amacıyla Elite Organik Tarım Gayrimenkul Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. bir şirket kuruldu.
Ayrı bir tüzel kişilik olarak kurulan şirketin sermayesinin 1.000.000 TL olduğu ve sermayenin tamamının şirkete ait olduğu açıklandı.
Söz konusu hedefler doğrultusunda plantasyon yatırımı için arazi temin çalışmalarının devam ettiği, maliyetin düşük olması ve arazinin satın alınması büyük tutarda finansman ihtiyacı doğuracağından, maliyeti düşürmek amacıyla 25-40 yıl kiralık araziler için araştırma yapıldığı belirtildi.
Arazi için Başvuru Süreci Devam Ediyor
Bu çalışmalar neticesinde Adana ili Yumurtalık İlçesinde kullanım hakkı Devlet’ten 49 yıllığına kiralanmış olan halen 35 yıl kullanım süresi bulunan toplam 609.451,68 m2 arazinin üst hakkının devri için mevcut hak sahibi ile anlaşmaya varıldığı açıklandı.
Anlaşmanın bedelinin belirlenmesi için Orman Genel Müdürlüğü’nden izin alınması gerektiği, bu amaçla 23 Ocak 2023 tarihinde Adana Orman Müdürlüğünce yapılan başvurunun hala sonucunun beklendiği aktarıldı.
Üst hakkının devir maliyetinin yaklaşık 7,6 milyon TL olduğu belirtilirken, arsa için Hazine’ye ödenecek kira bedelinin ise onay sonrasında netlik kazanacağı söylendi.
Ankara’nın Ayaş İlçesinde bulunan Orman Genel Müdürlüğüne ait toplam 870.000 m2 arazinin 29 yıllığına kiralanması amacıyla da gerekli başvuruların yapıldığı belirtildi.
Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından üretim ve faaliyetlere başlanacağı, Yumurtalık’ta bulunan arazi üzerinde daha çok organik nar yetiştirilmesi, Ayaş’ta bulunan arazi üzerinde ise elma, armut, yaban mersini, ahududu, böğürtlen ve muhtelif tıbbi aromatik bitkiler üretilmesinin planlandığı söylendi.