Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Ekos Teknoloji 462 milyon TL zarara işaret etti: Temettü vermeyecek

Borsada EKOS koduyla işlem gören Ekos Teknoloji, yatırımcılara temettü dağıtmama kararı aldı. İşte detaylar;
Ekos Teknoloji 462 milyon TL zarara işaret etti: Temettü vermeyecek
HABER GİRİŞ

Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS), 13 Nisan’da Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan kay patı dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararını paylaştı.

Şirket Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde Türkiye Finansal Raporlama Standartları’na uyumlu olarak hazırlanan ve Vizyon Grup Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından denetlenen 01.01.2025 – 31.12.2025 hesap dönemine ait finansal tablolara göre 462,5 milyon TL net dönem zararı elde edildiğini belirtti.

Ekos Teknoloji, Vergi Usul Kanunu esaslarına göre düzenlenmiş finansal tablolara göre 101,7 milyon TL net dönem karı sağlandığını kaydetti.

Şirketin 2025 faaliyet yılı dağıtılabilir karı bulunmadığından, kar dağıtımı yapılmamasına ilişkin önerinin genel kurulun onayına sunulmasına karar verildiği paylaşıldı.

EKOS, 13 Nisan saat 17.22’de yüzde 3 düşüşle 5,47 TL’den işlem görüyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/1Ç Kar/Zarar 21.61%-78.39%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.