Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Eğilmez: Ekonomideki Geçici Düzelmeler Çıkış Anlamına Gelmez

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, gündemdeki devalüasyon beklentisine ve ekonomideki ilişkin açıklamalarıyla dikkat çekti.
Eğilmez: Ekonomideki Geçici Düzelmeler Çıkış Anlamına Gelmez
HABER GİRİŞ

Türkiye’nin takip edilen isimlerinden olan ünlü iktisatçı, toplumdaki yaygın devalüasyon beklentisine atıfla büyük çoğunluğun kurun düşük kaldığı ve bunun bir düzeltmeyle yükseleceğini düşündüğünü söyledi.

“Esnaf biraz da o nedenle fiyatları olması gerektiğini düşündükleri kura göre yüksek tutuyor. Pek çoğumuz fiyatlardaki anormalliği esnafın aç gözlülüğüne bağlıyoruz. Arada aç gözlüler elbette vardır ama mesela 2021 Eylül ayına gelene kadar esnaf böyle aşırı fiyatlama yapmıyordu” diyen Eğilmez, o zamanlar ekonomi dengelerinin iyi kötü yerinde olduğunu belirtti.

Fakat faizi enflasyonun altına düşürülmesi ve o yolda devam edilmesiyle bütün dengeler bozuldu.

Eğilmez, söz konusu bozulmanın zaten mevcut olan ahlak bozulmasını, yönetim bozulmasını, sosyal bozulmaları zirveye çıkardığını ifade ederek şöyle devam etti:

“Onun için artık tek başına faizi artırarak o eski dengelere dönmek mümkün değil diye en başından beri anlatmaya çalışıyorum. Ekonomiyle birlikte bozduğumuz bütün dengeleri yeniden eski yerine getirmeden buradan çıkamayız. Ekonomideki geçici düzelmeler çıkış anlamına gelmez.”

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.