Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Portekiz Merkez Bankası Başkanı Alvaro Santos Pereira, Euro Bölgesi’nde enflasyonun önümüzdeki aylarda ECB’nin yüzde 2 hedefi etrafında seyretmesini beklediklerini açıkladı.
Pereira, bundan sonraki faiz adımlarının otomatik olmayacağını vurgulayarak, kararların ekonomik koşullara ve olası şoklara bağlı olacağını söyledi.
Avrupa ekonomisinin beklenenden daha dayanıklı olduğunu ancak mevcut büyüme hızının yeterli olmadığını da ifade etti. Pereira, özellikle Almanya gibi ülkelerde açıklanan mali teşvik paketlerinin büyümeye katkı sağlayabileceğini ifade etti.
Pereira, Avrupa’nın uzun vadede daha dinamik ve girişimci bir ekonomik yapıya kavuşması gerektiğinin altını çizdi.
Aynı zamanda ECB Yönetim Konseyi üyeleri para politikasında aceleci bir değişiklikten kaçınılacağı mesajını verdi. Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau, enflasyona ilişkin risklerin ağırlıklı olarak aşağı yönlü olduğuna dikkat çekti ve ECB’nin faiz kararlarında esnek kalacağını söyledi.