Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Boris Vujcic, bir sonraki faiz kararının artış ya da indirim yönünde olabileceğini söyledi. Pazartesi günü yaptığı açıklamada Vujcic, bankanın para politikasına ilişkin gelecekteki duruşunu etkileyen temel unsurların enflasyon ve ekonomik büyüme görünümü olduğunu vurguladı. Vujcic’e göre, Euro Bölgesi’nde söz konusu riskler şimdilik dengede seyrediyor.
Açıklamalar, ECB’nin geçen hafta gerçekleştirdiği toplantıda üç temel faiz oranını da sabit tutma kararı almasının ardından geldi. ECB, karar metninde enflasyonla mücadele sürecini yakından izlemeye devam edeceğini belirtmişti.
Vujcic’in değerlendirmeleri, ECB’nin önümüzdeki dönemde veri odaklı ve esnek bir politika izleyeceğine işaret ederken, piyasalar açısından faiz patikasına ilişkin belirsizliğin sürdüğünü gösterdi.