Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

ECB Başkanı Rusya’ya Karşı Kriptonun Düzenlemesini Önerdi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, kripto para piyasasının Rusya'nın finansal cezaları atlamak için kullanabileceğini düşünüyor.
ECB Başkanı Rusya’ya Karşı Kriptonun Düzenlemesini Önerdi
Yorum

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, AB’yi kripto para birimi düzenlemelerini güçlendirmeye çağırdı. Lagarde’a göre Rusya, ekonomik yaptırımlardan kaçınmak için kripto para piyasasını kullanabilir.

ECB dijital varlık endüstrisi üzerinde birçok kez kapsamlı bir düzenleyici çerçeve oluşturulması çağrısında bulundu. Christine Lagarde, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası uygulanan yaptırımların, sektörün denetime ihtiyaç duymasının bir başka nedeni olduğunu düşünüyor.

Lagarde konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Bir yasağı aşmanın her zaman cezai yolları vardır. Bu yüzden MiCA’nın mümkün olduğunca çabuk geçmesi çok kritik önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği yetkilileri, birkaç aydır düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Mevcut düzenlemeler kapsamında olmayan tüm dijital para birimlerini düzenlemeyi hedefleyecek.

Son dönemde Rusya, batılı ülkeler tarafından çok ağır ekonomik yaptırımlara maruz kalıyor. Bu yaptırımların önemlilerinden biri ise, Rus bankaları SWIFT sisteminden çıkarması oldu. Artan yaptırımlar nedeniyle Rus milyarderlerin varlıklarını kriptoya kaydırabileceği konuşuluyor.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu | 2023/1Ç Kar/Zarar %31.81/68.19%