Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ECB Başkanı Lagarde: Enflasyon hedefine çok yaklaştık

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, yüde 2 enflasyon hedefine ulaşılabileceğini söyledi
ECB Başkanı Lagarde: Enflasyon hedefine çok yaklaştık
HABER GİRİŞ

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, bankanın orta vadeli yüzde 2 enflasyon hedefinin artık erişilebilir olduğunu belirtti.

Lagarde, “Fiyat istikrarı hedefimiz olan yüzde 2’lik enflasyon oranına artık oldukça yakınız,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, fiyat istikrarının sağlanabilmesi için mali istikrarın da temel bir koşul olduğunu vurguladı.

ECB, bu ayın başlarında Euro Bölgesi için enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize etti. 20 ülkeden oluşan bölgede enflasyonun 2025’te yüzde 2, 2026’da ise yüzde 1,6 olması öngörülüyor.

Lagarde ayrıca ECB’nin dijital euro çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindiğini, gerekli yasal desteğin sağlanması halinde bu projeyi hayata geçirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.