Bugün Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından açıklanan “Dünya Nüfus Beklentileri 2022” raporunda 15 Kasım itibarıyla dünya nüfusunun 8 milyara ulaştığı duyuruldu. Birleşmiş Milletler (BM) 2030 yılında dünya nüfusunun 8,5 milyara, 2050’de ise 9,7 milyara ulaşabileceğini tahmin ediyor. Dijital varlıklara ilgi büyük bir hızla artıyor.
BM tarafından açıklanan rapordan yola çıkarak bazı araştırma şirketleri kripto para ve dijital varlıklara ilişkin analizler sundu. Şu anda dünya nüfusunun ne kadarının kripto paraya sahip olduğu noktasında ortak nokta bulunmasa da tahminler yapılıyor.
Piyasa araştırma şirketi GWI, yüzde 10,2’lik bir kesimin kripto paralara sahip olduğunu belirtti. Şirket, varlıkların yüksek enflasyon ve para birimi değerinde dalgalanmalar meydana gelen ülkelere yöneldiğini aktardı.
Singapur merkezli şirket olan TripleA ise dünya nüfusunun yüzde 4,2’sinin kriptoya sahip olduğunu ve 320 milyondan fazla kişinin kripto kullandığını öne sürdü. Yapılan araştırmalara göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD) kriptoya sahip 46 milyon kişiyle dünyada zirvede. ABD’yi Hindistan, Pakistan ve Nijerya takip ediyor.
Chainalysis, 2022 Küresel Kripto Benimseme Endeksi’nde 146 ülkeyi beş kategoride sıralayan bir rapor paylaştı. Vietnam genel olarak kripto benimsemelerinde ilk sırada yer aldı. Onu Filipinler, Hindistan, Ukrayna ve ABD takip etti.
Özellikle dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin’de kriptoya sahip insanların sayısı net olarak bilinmiyor. Ancak araştırma şirketlerine göre Çin’de yaşayan insanların büyük çoğunluğu dijital dünyaya ve kriptoya meraklı.
Çin Merkez Bankası’nın kripto para ve türevleriyle ilgili tüm işlemleri yasaklaması, ülkede kripto paraya sahip kişilerin rakamlarına ulaşmayı imkansız hale getiriyor.