
Dövizlerdeki hareketlilik fonlara da yansırken, para piyasası fonları ile döviz fonları arasındaki ayrışma dikkat çekti. Aylık bazda döviz fonlarının getirisi, PPF’leri ikiye katladı.
Zeynep Aktaş tarafından yayımlanan köşe yazısında bu duruma dikkat çekildi. Aktaş, PPF’lerin aylık getirisinin yüzde 3,37 olduğunu, döviz fonlarının ise bunun iki katı düzeyinde gerçekleştiğini açıkladı.
Alternatif fon arayışında olan yatırımcılar için döviz fonlarının önemli bir seçenek olduğunu vurgulayan Aktaş, enflasyon karşısında kazanç sağlamak isteyen yatırımcıların gözdesi haline geldiğini söyledi.
Son dönemde sergilediği performansla döviz fonlarının dikkat çektiğine değinen uzman, yüksek getiri potansiyeline işaret etti. Aktaş, “Yatırımcılar, değişken piyasa koşullarında getiri-risk dengesini de koruyarak en iyi performansı da yakalamak için alternatif fonları değerlendiriyor,” dedi.

Para piyasası fonlarının düşük risk profili ile öne çıktığını söyleyen Aktaş, aylık getirilerinin sınırlı kaldığına dikkat çekti. En yüksek getirili PPF’ler incelendiğinde Tera Portföy Para Piyasası (TL) Fonu’nun yüzde 3,53 ile listenin başında yer aldığını söyledi.

kolayca yatırım yapın
PPF’lerin az ama istikrarlı bir getiri sunduğuna değinen piyasa uzmanı, döviz bazlı yatırım fonlarının çok daha yüksek getiri oranlarıyla dikkat çektiğini ifade etti. Tera Portföy İkinci Serbest (Döviz) Fonu’nun yüzde 9,51’lik aylık getiri ile ilk sırada yer aldığını açıkladı. İkinci sırada ise Nurol Portföy Beşinci Serbest (Döviz) Fonu’nun yüzde 7,62’lik getiriyle yerini aldığını söyledi.
Genel olarak yüksek getirili döviz fonlarının yüzde 7,41 – 9,51 arasında performans gösterdiğine değinen Aktaş, “Bu tablo, yatırımcıların risk algılarına ve portföy çeşitlendirme stratejilerine bağlı olarak döviz fonlarına yönelimin artabileceğini gösteriyor,” dedi.