Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Dolar Kuru Erdoğan’ın Açıklaması Sonrası 7,20’ye Geriledi

Cumhurbaşkanının bir açılış töreninde yaptığı açıklamalar sonrasında dolar, Euro ve altında kısa süreli düşüşler yaşandı.
Dolar Kuru Erdoğan’ın Açıklaması Sonrası 7,20’ye Geriledi
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Çarşamba günü saat 08:00 sularında 7,38’den işlem gören dolar kuru, saat 10:00 gibi 7,34’e geriledi. Bu seviyeden sonra toparlanmaya geçerek 7,38’in üzerine çıktı. Öğleden sonraya kadar bu seviyelerde seyreden dolar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından sert geriledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası’nın açılışında piyasaları rahatlatacak açıklamalarda bulundu.

Son günlerde dünyanın her yerinde artış gösteren coronavirüs vakalarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı, bizde de artış olmasına rağmen salgının kontrol altında olduğunu söyledi. Salgınla mücadele ederken yatırımlara ara vermeden devam ettiklerini dile getirdi.

Türkiye’nin aldığı tedbirler sayesinde salgını en başarılı şekilde yürüten ülkelerden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, en çok zarar gören turizm sektöründe de toparlanmanın başladığını ifade etti.

Erdoğan Müjde Açıklaması

Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada Cuma günü bir müjde vereceğini söyledi. Tüm dünyada yenilikçiliğin ön planda olduğu bir dönemden geçtiğimizi ifade eden Erdoğan, Doğu Akdeniz meselesiyle ilgili olarak ise şu sözleri sarf etti;

GCM Yatırım Banner

“Bir asır önce nasıl millet olarak Sevr’i yırtıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz’de ülkemize dayatılmaya çalışılan Sevr’e boyun eğmeyeceğiz. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den Libya’ya kadar farklı cephelerde yürüttüğü mücadele sadece hak mücadelesi değil, bir istikbal mücadelesidir.”

Dolar kuru Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları sonrasında 7,20’ye sert geriledi.
Dolar Sert Düşüş
Kaynak: Piyasa.Paratic.com

Gün içinde 7,38’e kadar çıkan dolar kuru Cumhurbaşkanı’nın ekonomide toparlanma olduğunu işaret eden sözlerinin ardından adeta çakıldı. Kur 7,20’ye geriledikten sonra birkaç dakikalık bir geri çekilme gösterirken, yükselişe geçmesi uzun sürmedi. Saat 18:21’de 7,28’e çıkmış durumda.

Aynı dakikalarda gram altın da 456 liraya, Euro kuru ise 8,58’e kadar geriledi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi hakkında “Türkiye için bir eksen değişikliği, önemli bir süreç olacak. Çok daha güzel günler bizi bekliyor.” ifadesini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.